29. maj 2020
Borgmester Marie Stærke (S) drøftede fredag perspektiverne for kommunal deltagelse i stort havvindmølleprojekt med klimaministeren. Og der var flere positive aspekter i det, melder borgmesteren, som her ses i anden sammenhæng. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Borgmester Marie Stærke (S) drøftede fredag perspektiverne for kommunal deltagelse i stort havvindmølleprojekt med klimaministeren. Og der var flere positive aspekter i det, melder borgmesteren, som her ses i anden sammenhæng. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil spille en rolle i stor havvindmøllepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil spille en rolle i stor havvindmøllepark
Køge - 19. januar 2019 kl. 06:11
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hovedmålet er, at Køge Kommune skal bidrage til at nedbringe CO2-udledningen, og med den tilgang gik borgmester Marie Stærke (S) fredag eftermiddag til møde med borgmesterkollegerne fra Faxe, Stevns og Vordingborg kommuner samt Lars Christian Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister, skriver DAGBLADET

arrow Læs også: EL ærgrer sig over farvel til mole-vindmøller: - Det gør det svært

Her drøftede de blandt andet muligheden for kommunal deltagelse i et større havvindmølleprojekt, som tænkes opført i umiddelbar nærhed af den kommende Kriegers Flak-vindmøllepark. Marie Stærke kalder det for et særdeles positivt møde og oplevede en minister, der var interesseret i at inddrage kommunerne og finde frem til, hvad netop kommunerne kan bidrage med i et havvindmølleprojekt af den kaliber.

- Der kommer flere havvindmølleparker inden 2030, og det, man kalder Kriegers Flak 2 og et område i Nordsøen er udset til placering. Spørgsmålet er derfor, hvad rækkefølgen bliver, siger borgmesteren DAGBLADET og henviser til, at man givet fald skal være en del af Kriegers Flak 2.

Hvad kommunens rolle kan blive, er endnu ikke defineret. Ministeren havde ikke umiddelbare svar på dette, men vil nu tage spørgsmålet videre, fortæller borgmesteren.

Fast ligger det imidlertid også, at der fra Økonomiudvalgets side er stor opbakning til at tage del i havvindmølleparkprojektet.

Læs meget mere om sagen i lørdagens DAGBLADET.

arrow Socialdemokratiet lukker døren for planer om mole-vindmøller
13. februar 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 12:58
arrow Politisk blæst: Bred modstand mod møller på molerne
19. januar 2019 kl. 10:02 Opdateret: kl. 15:32
arrow Vindmøller på molerne er stadig i strid modvind
15. januar 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 14:08
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk