19. maj 2019
Køge Kommune har sagt ja til at betale for ekstra julehjælp til Køge Handel, så kunderne ikke skal stå i kø ved parkeringsautomaterne midt i juletrængslen. Foreløbig er der dog ingen hjælpere, der har meldt sig. Foto: Kenn Thomsen
Køge Kommune har sagt ja til at betale for ekstra julehjælp til Køge Handel, så kunderne ikke skal stå i kø ved parkeringsautomaterne midt i juletrængslen. Foreløbig er der dog ingen hjælpere, der har meldt sig. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil betale for at give kunderne hjælp til p-automater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil betale for at give kunderne hjælp til p-automater
Opdateret 15. december 2018 kl. 06:49
Køge - 15. december 2018 kl. 06:35
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Vil jeres forening tjene lidt ekstra?

Juletrængslen nærmer sig, og vi ønsker at tilbyde den bedste oplevelse for vores handlende. Der opleves ofte besvær ved parkeringsautomaterne, og derfor skal vi bruge ca. 12 personer 3 timer dagligt, som skal hjælpe til ved parkeringsautomaterne i Køge.

I vil få en hurtig introduktion af personalet på Køge Kommune og opgaven går i sin enkelthed ud på, at reducere tiden ved parkeringsautomaten og fortælle om mulighederne for parkeringsapps.

Der er tale om følgende dage: 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22. december.

Man behøver ikke at kunne stille med 12 mand om dagen, det er blot det vi skal bruge samlet.

Vil I tjene lidt ekstra til foreningskassen og samtidig hjælpe det lokale handelsliv i Køge, så skriv til...«

Sådan står der i et opslag på Køge Handels Facebook-side, der er lagt op sidst på eftermiddagen onsdag den 12. december.

- Det er korrekt, at Køge Handel har bedt os om hjælp til at få afviklet julehandlen lidt mere smidigt, siger June Hartmann, der er leder af Køge Kommunes parkeringsteam.

- De vil jo naturligt nok hellere have, at kunderne bruger tiden i butikkerne, frem for at stå i kø ved en parkeringsautomat.

I opslaget står der, at foreningerne kan »tjene lidt ekstra«, og det er Køge Kommune, der skal til lommerne.

- Jeg ved ikke, hvor meget der er afsat, eller hvad det kommer til at koste, siger June Hartmann.

- Det kommer jo helt an på, hvilke aftaler vi laver med de pågældende foreninger - og foreløbig er der ikke nogen, der har meldt sig.

Men er det ikke en erkendelse af, at der er besvær ved at bruge automaterne, som Køge Handel også skriver i sit opslag?

- Nej, det synes jeg ikke, siger June Hartmann.

- Og det ærgrer mig faktisk, at de bruger ordet »besvær«, for det er reelt ikke besværligt at bruge selve parkeringsautomaten.

- Problemet opstår, når der bliver kø ved den enkelte automat, fordi borgerne ikke bruger de forskellige parkerings-apps, og det er dét, vi gerne vil have jule-hjælperne til at forklare borgerne.

- Hvis flere bruger apps, så bliver der mindre kø, og så glider julehandlen bedre - så enkelt er det, slår parkerings-bossen fast.

- Vi så da allerhelst, at betalingsparkeringen blev droppet helt her i december måned, men når nu det ikke kan lade sig gøre, så er da glade for, at kommunen på den her måde giver detailhandlen en hjælpende hånd, siger Katja Lykke Friis Jensen, der er aktivitetschef i Køge Handel.

- For det gavner bestemt ikke julehandlen, hvis kunderne skal stå i kø helt op til en halv time ved en parkeringsautomat.

Hun ærgrer sig til gengæld over, at aftalen med kommunen først er kommet i stand lige op til julemåneden.

- Mange af foreningerne har jo for længst planlagt forskellige december-aktiviteter, og vi har først fået ok fra kommunen så vi kunne bede dem om hjælp til det her projekt i starten af december og nu her også via Facebook, siger Katja Lykke Friis Jensen.

- Vi håber stadig, at vi kan nå at få nogle henvendelser, så vi kan få julehjælp på gaden ved parkeringsautomaterne i næste uge.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk