20. januar 2018
Henrik Høyer hackede børnehaven Frændehus for at advare om, at man nemt kunne hacke sig vej ind til personfølsomme oplysninger på forældreintra. Han har i dag ikke længere børn i institutionen. Foto: Simon de Visme
Henrik Høyer hackede børnehaven Frændehus for at advare om, at man nemt kunne hacke sig vej ind til personfølsomme oplysninger på forældreintra. Han har i dag ikke længere børn i institutionen. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune til forældre efter hacker-sag: - Ingen grund til bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune til forældre efter hacker-sag: - Ingen grund til bekymring
Køge - 18. marts 2017 kl. 16:03
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Oprindeligt blev Henrik Høyer dømt for at hacke sine børns børnehave i Køge Kommune, men i sidste uge blev han frikendt af Østre Landsret. I DAGBLADET Køge den 11. marts fortæller han om sagen, der bundede i, at faren fra Køge ville advare om et sikkerhedsbrist i daginstitutionens it-system.

Hos Køge Kommune blev man opmærksom på sikkerhedshullet tilbage i 2014, og siden da har forvaltningen haft øget fokus på it-sikkerheden i samarbejde med firmaet Infoba, der står bag den konkrete it-løsning i børnehaven og hos en lang række andre offentlige daginstitutioner i Danmark.

Forvaltningen fortæller, at der i den forbindelse blev foretaget massive test af it-sikkerheden, og disse opfølgninger faldt positivt ud.

- Forældrene kan være trygge ved, at det er i orden. Der er ingen grund til bekymring, siger Henrik Laybourn, der er direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Hos Infoba afviser man kritikken fra Henrik Høyer og mener, at sagen også er en anden i dag.

- Der er sket meget siden da. Helt konkret var der tale om en enkelt fejl, der blev fundet og efterfølgende rettet på under en time, siger Torben Væring, der er produktchef og medejer hos Infoba.

Sagen har betydet, at Infoba har øget kontrollen med firmaets it-løsninger.

- Det er en løbende proces, hvor vi konstant ændrer og kigger på, om vores procedurer er korrekte. Både i forhold til brugervenlighed og sikkerhed. Siden episoden har vi indført en masse ekstra kontrol af vores processer, siger Torben Væring.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk