23. januar 2020
Østre Landsretten formildner dommen over kommandørkaptajnen fra Søværnet, så han idømmes 20 dages betinget fængsel for mandatsvig, forsøg på bedrageri og pligtforsømmelse. Foto: Anders Fallesen
Østre Landsretten formildner dommen over kommandørkaptajnen fra Søværnet, så han idømmes 20 dages betinget fængsel for mandatsvig, forsøg på bedrageri og pligtforsømmelse. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommandørkaptajn dømt for stripbesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommandørkaptajn dømt for stripbesøg
Opdateret 14. juni 2018 kl. 16:17
Køge - 14. juni 2018 kl. 16:12
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 51-årige kommandørkaptajn fra Forsvarets søværn er skyldig i et enkelt tilfælde af misbrug på Forsvarets kreditkort på den eksklusive stripklub Stiletto Gentlemen's Club på Malta.

Østre Landsret dømte torsdag kommandørkaptajnen i ankesagen om mandatsvig, forsøg på bedrageri og pligtforsømmelse. Men med fire stemmer ud af seks valgte landsretten at mildne dommen fra byretten i Roskilde.

Kommandørkaptajnen blev således idømt 20 dages betinget fængsel.

Kommandørkaptajnen, der er fra Borup, var tiltalt for at tage sit udleverede tjenestekort fra Forsvaret i brug, da hans eget private kreditkort ramte loftet for, hvor meget man må hæve på en nat, da han den 23. november 2016 besøgte den eksklusive stripklub Stiletto Gentlemen's Club på Malta i forbindelse med hjemrejsen fra en international mission.

Han var også tiltalt for forsøg på bedrageri ved at nægte over for sin bank, at det var ham, der havde stået bag en lang række transaktioner dels på Stiletto Gentlemen's Club og dels i en hæveautomat lige uden for stripklubbens dør.

I alt blev der den nat hævet for cirka 17.000 kroner på Forsvarets kort og cirka 24.000 kroner på kommandørkaptajnens private kort.

Kommandørkaptajnen blev idømt 60 dages betingel fængsel i Retten i Roskilde tidligere på året, men auditør Claus Risbjerg fra Forsvarets Auditørkorps krævede, at straffes skulle skærpes i landsretten.

I sin procedure argumenterede Claus Risbjerg for det umulige i, at både det private kreditkort og Forsvarets kort skiftevis skulle være i hænderne på svindlerne, som skulle have foretaget en lang række transaktioner, hvorefter det igen skulle befinde sig i kommandørkaptajnens pung, for så igen at forvinde.

- Jeg mener ikke, at tiltalte er kommet med en plausibel forklaring på, hvorfor det ikke er ham, der har fortaget transaktionerne, sagde Claus Risbjerg.

Kommandørkaptajnen erkendte, at han havde begge kort hos sig, da han vendte hjem om morgenen efter byturen. Men han har i øvrigt forklaret, at han ikke kan huske ret meget fra den nat.

Forsvarer Anders Rohde fremførte modsat anklageren, at kommandørkaptajnen havde været udsat for misbrug af kortet, også selv om han var i besiddelse af både sit private kreditkort og Forsvarets kreditkort, da han kom hjem fra byturen.

- Det er klokkeklar svindel, som min klient er blevet udsat for, som de andre soldater også. Det kan han ikke bevise. Han må selv spise tabet, men dette er ikke ensbetydende med, at man kan sige, at så er han en svindler. Det vil være et forkert resultat i en sag som denne, sagde Anders Rohde med henvisning til to nye vidner. To soldater, der også var med på stripklubben har forklaret i landsretten, at der også blev hævet eget store beløb på deres konti, som de ikke kendte noget til.

Den ene soldat havde sågar fået medhold af sin bank i, at han havde været udsat for svindel, hvorefter banken havde refunderet beløbet til ham.

Men fire af domsmændene mente kun, at kommandørkaptajnen kunne dømmes for et enkelt tilfælde af misbrug af Forsvarets kreditkort, nemlig den første transaktion, der blev foretaget på kortet den nat. De næste tre hævninger kunne ikke udelukkes at være sket ved svindel, lød vurderingen. Ligeg som det ikke kunne udelukkes at de 12 hævninger på hans private kort kunne være sket ved svindel. Han blev således dømt for uberettet at have hævet 928,60 euro på Forsvarets kreditkort.

Kommandørkaptajnen har være suspenderet fra tjeneste siden november 2017, da han blev tiltalt i sagen. Han har på eget initiativ betalt pengene tilbage til Forvaret. Det er hans egen forventning, at han nu vil blvie afskediget fra Forsvaret, oplyste hans forsvarer i retten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk