16. december 2017
Fem køreskoleelever fra Kørelærernes Hus i Køge skal til maj til Bornholm for at tage deres afsluttende køreprøve. Foto: Mik
Fem køreskoleelever fra Kørelærernes Hus i Køge skal til maj til Bornholm for at tage deres afsluttende køreprøve. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køreskoleelever tvunget til at tage køreprøven på Bornholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køreskoleelever tvunget til at tage køreprøven på Bornholm
Køge - 19. april 2017 kl. 13:30
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En seks timer lang færgetur om natten er realiteten for fem køreelever fra Kørelærernes Hus i Køge, der er tvunget langt væk hjemmefra for at kunne komme op til deres køreprøve.

arrow Læs også: Kørelærer: Vi skal finde en løsning nu

Mange steder på Sjælland er presset på de sagkyndige så enormt, at ventetiden for at få en tid til køreprøve er flere måneder lang.

- Der er nærmest ikke nogen prøver på Sjælland, for der er for få sagkyndige. Det starter inde fra København. Så tager dem fra København til Køge, og derfor må vi søge endnu længere væk, siger kørelærer Thomas Sommer fra Kørelærernes Hus.

Han tager natten til den 1. maj turen til Bornholm med fem af sine køreelever, hvorefter de i løbet af dagen skal op til deres afsluttende køreprøve. Et billede på en problematisk tendens, mener kørelæreren.

- Jeg synes, det er et kæmpe problem, særligt for eleverne. Det er rart at gå til prøve et sted, hvor man kender området, men alternativet er, at de venter en måneds tid endnu, og til den tid er de alligevel heller ikke sikre på at få en prøve, påpeger Thomas Sommer.

En af dem, der skal en tur til Bornholm, er 18-årige Karoline Toft. Hun fortæller, at de fem unge er nødt til at tage færgen fra Køge til Bornholm natten til mandag for at kunne nå frem i tide.

- Jeg synes, det er latterligt, at man skal tage så langt. Jeg skal i forvejen bruge mange penge på at vente, og så skal jeg også bruge penge på transport, siger Karoline Toft.

Køreskoleeleven fra Solrød fortæller, at turen til Bornholm samlet set kommer til at koste hende 1.000 kroner ekstra.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk