23. oktober 2021
Janus R. Nielsen er i dag bosat i Spanien, hvorfra han driver sit anti-virus firma.
gallery icon

Se billedserie

Janus R. Nielsen er i dag bosat i Spanien, hvorfra han driver sit anti-virus firma.
Foto: Stine Mynster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køgenser vil beskytte din smartphone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køgenser vil beskytte din smartphone
Køge - 05. november 2011 kl. 13:27
Af Jens Villemoes
Køge: Spammere, hackere og almindelige tyveknægte.

Der er ingen ende på truslerne mod danskernes smartphones, og Janus R. Nielsen har sat sig for at bekæmpe dem alle. Den tidligere topchef for det multinationale Computer Associates fik i 2005 en åbenbaring, der fik ham til at springe ud som selvstændig.

- Der var en bølge af store virus angreb i starten af årtusindet, og jeg så en analyse fra Gartner Group, der viste at 81 procent af pc'erne i private hjem manglede sikkerhedssoftware. 81 procent! Det blev jeg dybt chokeret. Der var en holdning til, at virus kun var noget, der ramte naboen, at det var for dyrt at beskytte sig, og at programmerne var for besværlige at bruge. Derfor satte jeg mig for at gøre noget ved det, siger indehaveren af Mysecuritycenter Janus R. Nielsen, der er født og opvokset i Køge.

Sammen med sin barndomsven fra Køge Jesper Jensen startede han derfor firmaet MYSecurityCenter, som fokuserede på PC og internetsikkerhed.

Siden 2008 er produkt-sortimentet udviklet med en række nye features som blandt andet giver MYsecuritycenters supportpersonale mulighed for helt at overtage styringen med kundens pc for at løse eventuelle problemer.

Langt den største vækst er dog inden for antivirus beskyttelse til mobiltelefoner, og MYAndroidprotection er i dag det mest populære anti-virus program til Android telefoner. Omkring 100.000 nye Smartphone ejere verden over downloader Janus Nielsens program hver uge, og grundlæggeren har enorme forventninger til markedet for mobiltelefoner.

- Din mobiltelefon er ikke længere en telefon. Det er en computer, der også kan ringe. Du bruger den til at shoppe på nettet, modtager emails, går på netbank og meget mere. Ingen gider taste deres kreditkort numre ind hver gang, så de bliver gemt på telefonen sammen med en række andre vitale oplysninger. I modsætningen til en PC, så vil din mobiltelefon altid være online og langt nemmere at stjæle, forklarer Janus R. Nielsen.

Han peger på, at i de senere år har en række kendte og politikere fået hacket deres telefoner, og det problem vil kun blive større fremover, når telefonen på sigt helt vil erstatte dankortet som betalingsmiddel i butikker og offentlig transport.

- Russiske hackere er ligeglade, om du bruger en pc eller en smartphone. De er kun interesseret i at tjene penge, og det er ret let at sende en skadelig sms til en telefon, siger han.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk