16. juni 2019
Køge Kommune går sammen med fem andre kommuner og Region Hovedstaden nu med i forundersøgelsen for en mulig Ring 5-sydforbindelse. Men selv om der er lunkne holdninger til projektet, giver det mest mening at søge at påvirke processen via deltagelsen i forundersøgelsen, lyder det fra politisk side. Her ses transportkorridoren
Køge Kommune går sammen med fem andre kommuner og Region Hovedstaden nu med i forundersøgelsen for en mulig Ring 5-sydforbindelse. Men selv om der er lunkne holdninger til projektet, giver det mest mening at søge at påvirke processen via deltagelsen i forundersøgelsen, lyder det fra politisk side. Her ses transportkorridoren
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge vil skubbe Ring 5-projektet mod vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge vil skubbe Ring 5-projektet mod vest
Køge - 20. juni 2018 kl. 13:37
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Økonomiudvalget i Køge Kommune har nu som den sidste af seks kommuner sagt ja til at bidrage økonomisk til en forundersøgelse af en Ring 5-sydforbindelse.

arrow Læs også: Efter ring 5-melding; Borgmester er klar til at snakke omfartsvej

Det skriver DAGBLADET.
Mens der er store forbehold for projektet, giver det mest mening at forsøge at påvirke arbejdet gennem forundersøgelsen, slår flere byrådsmedlemmer fast. Alle tilføjer de da også, at staten i sidste ende kan gennemtrumfe projektet hen over hovedet på kommunen, skulle det komme dertil.

Flemming Christensen, konservativ gruppeformand, peger på, at en mulighed kunne være skubbe Ring 5 mod vest. Det vil også kunne lempe generne for de omkringliggende landsbyerne, der berettiget føler sig klemt i Ring 5-snakken, vurderer han.

- Hvis vi på den måde kan påvirke linjeføringen, vil man kunne etablere forbindelsen mod lufthavnen i Tune, siger Flemming Christensen.

Borgmester Marie Stærke (S) håber, at Ring 5 omkring Køge i givet fald bliver en motortrafikvej frem for en motorvej. Men også hun er åben for eventuelt at trække linjeføringen mod vest.

- Generelt er det en god ide at arbejde for en bedre forbindelse mod lufthavnen i Tune og i særdeleshed Roskilde, siger borgmesteren, som dog understreger, at hun allerhelst ser, at man gør brug af eksisterende vejføringer og ikke etablerer en ny motorvej ved Køge.

Helt så konkret i forhold til en eventuel linjeføring ønsker Venstres gruppeformand Mette Jorsø ikke at være. Hun mangler mere viden og større indsigt i trafiktallene og håber, at forundersøgelsen vil kaste lys over netop dette, fortæller hun til DAGBLADET.

- Det giver mening at forsøge at påvirke undersøgelsen, i stedet for at der kommer forslag, som vi ingen indflydelse har på. Vi skal have det bedst mulige ud af det for Køge Kommune. Forslaget om eventuelt at rykke Ring 5 lidt længere mod vest kan sikkert lyde fornuftigt, men vi kender bare ikke de trafiktal, som er grundlag for projektet, siger Mette Jorsø.

Køge Kommune bidrager med 1,2 millioner af de i alt 12 millioner kroner, som forundersøgelsen til Ring 5-syd ventes at koste.

Læs hele historien i onsdagens DAGBLADET.

arrow Ring 5: Endnu mere støj i Solrød
22. januar 2019 kl. 13:31 Opdateret: kl. 11:38
arrow Ring 5 står i vejen for Allerøds udvikling
22. januar 2019 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:50
arrow Ziegler om Ring 5: Vigtigt at sikre den rette placering
20. januar 2019 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:36

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk