20. februar 2019
Østsjællands Beredskab, Roskilde Brandvæsen, brandfolk, brandmænd, brandmand, brandbiler
Østsjællands Beredskab, Roskilde Brandvæsen, brandfolk, brandmænd, brandmand, brandbiler
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge siger nej til at skære i brandvæsnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge siger nej til at skære i brandvæsnet
Køge - 17. januar 2018 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal være den samme gode dækning af Køge Kommune som hidtil, når det gælder brand, katastrofer og andre hændelser, hvor Østsjællands Beredskab rykker ud. Økonomiudvalget besluttede derfor tirsdag at indstille til Byrådet at afvente en række yderligere redegørelser fra Østsjællands Beredskab, før en endelig stillingtagen til en ny minimumsmodel.

arrow Læs også: Brandmænd frygter for borgernes sikkerhed hvis brandstationen lukkes

De otte kommuner, der tilsammen ejer Østsjællands Beredskab er i øjeblikket i gang med at behandle et forslag til såkaldt risikobaseret dimensionering. Det betyder, at kommunerne kigger på, hvor mange hændelser, beredskaberne har håndteret - og hvilke typer hændelser man regner med, at de kommer til at håndtere i fremtiden. Den risikobaserede dimensionering munder ud i et regnestykke, der beskriver en model for, hvor stort beredskabet som minimum skal være i de otte kommuner.

Økonomiudvalget i Køge Kommune besluttede tirsdag at indstille til Byrådet at afvente yderligere redegørelser fra Østsjællands Beredskab på en række væsentlige punkter, før der tages endelig stilling til det fremlagte forslag om den risikobaserede dimensionering.:

Økonomiudvalget ønsker blandt andet at få klarlagt konsekvenserne af, at der i den fremlagte minimumsmodel lægges op til, at beredskabet reduceres i mandskab og sammensætning og at bådberedskabet flyttes væk fra Køge, ligesom man ønsker klarhed over prisen for eventuelle tilkøb af service.

Økonomiudvalget stiller desuden som betingelse for en eventuel fremtidig godkendelse, at de enkelte kommuner får mulighed for at tilkøbe ekstra service ud over det minimumsniveau, som forslaget indeholder, og at de ekstra tilkøb befinder sig i Køge Kommune. Desuden skal prisen for minimumsmodellen være ens på tværs af de otte kommuner i Østsjællands Beredskab.

I dag har brandstationen i Lellinge seks mand på vagt døgnet rundt. De bliver suppleret af stationen på Tigervej i Køge, hvor seks mand kan kaldes ind, når det er nødvendigt. Den dimensionering ønsker Økonomiudvalget af bibeholde, når den nye kontrakt skal udfærdiges, ligesom Økonomiudvalget har fokus på, at respons- og udrykningstiderne bliver efterlevet.

arrow »Det kan få alvorlige konsekvenser«
13. januar 2018 kl. 14:22 Opdateret: kl. 15:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk