16. oktober 2021
Der er afsat tre millioner kroner om året de næste tre år til at hæve minimumsnormeringerne i daginstitutioner i Køge Kommune. Arkivfoto: Jens Wollesen
Der er afsat tre millioner kroner om året de næste tre år til at hæve minimumsnormeringerne i daginstitutioner i Køge Kommune. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge går foran med minimumsnormeringer i vuggestue og børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge går foran med minimumsnormeringer i vuggestue og børnehave
Køge - 17. september 2020 kl. 14:07
Af Anders Fallesen og Katrine Wied

Køge vil indføre minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver førend, at regeringens beslutning om det samme bliver rullet ud i kommunerne. I budgetaftalen, der blev indgået onsdag eftermiddag, afsætter Køge Kommune 12 millioner kroner i 2021-2023 til at fremskynde processen.

- Vi jubler over, at det er lykkedes at sætte 12 millioner kroner af til minimumsnormeringer hen over de næste tre år. Det vil komme flere tusinde børn til gode. Vi ved godt, at der vil komme penge fra Christiansborg til det inden længe. Så er vi oppe på et niveau, der begynder at ligne noget i forhold til hænder. Det betyder, at alle børn får så lige en opvækst i daginstitutionerne som muligt, siger SF's gruppeformand i Køge, Thomas Kielgast.

Også Enhedslisten har presset på for at få flere voksne hænder i daginstitutionerne.

- Minimumsnormeringer har været et mantra i mange år. Vi kæmper for, at mine børnebørns generation kan få den samme normering, som mine børn havde i 1990, siger Niels Rolskov (EL).

Fra Liberal Alliance er der også tilfredshed med beslutningen.

- Vi synes, at minimumsnormeringer er en lokalpolitisk opgave. Det har vi vist, at vi godt kan rumme, siger Jeppe Lindberg (LA).

I alt er der indgået aftaler for 167 millioner kroner i budgetforliget 2021.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk