20. februar 2020
Det handler nu om at se fremad, efter at et enigt byråd i tirsdag besluttede at droppe Køge Park-projektet. Men selv om alle er enige om, at idrætsfaciliteterne har brug for et markant løft, er der ikke overraskende uenighed om, hvordan udgifterne skal finansieres. Illustration: Arkitekterne Køge
Det handler nu om at se fremad, efter at et enigt byråd i tirsdag besluttede at droppe Køge Park-projektet. Men selv om alle er enige om, at idrætsfaciliteterne har brug for et markant løft, er der ikke overraskende uenighed om, hvordan udgifterne skal finansieres. Illustration: Arkitekterne Køge
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Park: S vil bruge af opsparingen til plan B

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Park: S vil bruge af opsparingen til plan B
Opdateret 18. december 2015 kl. 09:37
Køge - 17. december 2015 kl. 14:41
Af Anders Fallesen og Trine Møller Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er bred politisk enighed om, at Køge Park skal erstattes af en plan B, og arbejdet er allerede i gang. Men der er langt fra enighed om, hvordan plan B skal se ud, eller hvordan den skal finansieres. Det skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Kuldsejlet Køge Park koster millioner i kompensation

Socialdemokraterne er klare i spyttet og har allerede en overordnet idé om, hvad planen skal indeholde. Partiet foreslår, at Kultur- og Idrætsudvalget, hvor sagen nu ligger, arbejder videre med en masterplan, der indeholder muligheden for at etablere en Hal 3 ved Køge Hallerne, en klarlægning af omkostningerne ved at ombygge henholdsvis Køge og Herfølge Stadion for at imødekomme DBU's krav og et udspil til, hvordan man sikrer bedre omklædningsfaciliteter og fysiske forhold generelt. Arbejdet skal være færdigt inden 1. april

- Det er vigtigt for os, at der sker noget for idrætslivet hurtigt i Køge, for de har ventet længe på bedre forhold, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Marie Stærke.

Af den årsag er hun undtagelsesvist parat til at finansiere plan B ved at tage pengene fra den kommunale sparekasse, der i øjeblikket rummer mere end 300 millioner kroner.

- Ved at der ligger driftsmidler allerede til Køge Park, kan man tage dem i eksempelvis fem år og prioritere til idrætten, ligesom vi i de to foregående budgetter har lavet ekstraordinære kassetræk og taget af vores opsparing. Det kunne vi gøre igen og investere i idrætten, det er der i den grad brug for, påpeger Marie Stærke.

Billedet ser helt anderledes ud på den anden fløj i byrådssalen, hvor der hverken er konkrete idéer eller lyst til at tage pengesedlerne ud af madrassen.

- Jeg kan slet ikke forstå, at Socialdemokraterne foreslår at tage penge fra kassen. I forvejen er vi mega pressede omkring flygtninge, som er en udgift, vi tager fra kassen. Den pengebeholdning er kun til uforudsete ting, og derfor skal vi have et fornuftigt budget, som kan hænge sammen i forhold til en plan B for Køge Park, siger Venstres gruppeformand, Mette Jorsø (V)

arrow Formand: Jeg måtte presse på for Køge Park-informationer
18. december 2015 kl. 15:40 Opdateret: kl. 15:40
arrow Hård prioritering venter efter Køge Parks død
16. december 2015 kl. 13:48 Opdateret: kl. 14:27
arrow Kritikerne: Hvorfor skulle vi vente så længe?
15. december 2015 kl. 19:57 Opdateret: kl. 19:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk