15. august 2020
Bygningens form bliver udnyttet til animationerne i det avancerede 3D-show. Foto: WeCreateMagic.
gallery icon

Se billedserie

Bygningens form bliver udnyttet til animationerne i det avancerede 3D-show. Foto: WeCreateMagic.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge-Hønen kommer på 3D-rejse ved Sansernes Nat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge-Hønen kommer på 3D-rejse ved Sansernes Nat
Køge - 25. marts 2019 kl. 18:00
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der venter tilskuerne en helt speciel oplevelse, når eventfirmaet WeCreateMagic lyser Nordeas facade op med et specialdesignet animationsshow i 3D ved Sansernes Nat i forbindelse med aftenåbent i byen på fredag 29. marts samt lørdag 30. marts.

Den kendte og historiske Køge Høne bliver den gennemgående figur i det cirka 15 minutter lange show, afslører Nojus Sabalis, der er indehaver og kreativ direktør i WeCreateMagic. Det er Køge Handel, som har arrangeret det store show i samarbejde med firmaet WeCreateMagic. er hyret af Køge Handel til opgaven og med støtte fra Køge Kommunes Kulturpulje og Nordeas lokalafdeling.

Den kommende aftenåbent fredag den 29. marts afholdes under temaet »Sansernes Nat« og showet vil undervejs stimulere tilskuernes syns- og høresans.

- Det er altid som juleaften, når vi bliver ringet op om denne type opgaver. Det er som en gave, som vi glæder os til at åbne, siger en begejstret Nojus Sabalis.

Hans firma blev etableret i 2008 og grafikere, komponister, teknikere og manuskriptforfatterne har i årenes løb skabt cirka 50 animerede shows i ind- og udland. Alle shows er specialdesignede opgaver, som er tilpasset de omgivelser, der bruges som lærreder for animationerne.

Forud for showet i Køge er gået to måneders intensivt arbejde med at opmåle Nordeas bygning til mindste detalje, at skabe fortællingen og animationerne, at komponere musik og at sikre, at alle praktiske forhold kommer til at fungere under showet. Eksempelvis vil den nordøstlige del af Torvet blive afspærret både fredag og lørdag, hvor showet bliver vist i alt fem gange. Fredag klokken 20, 21 og 21.30, lørdag klokken 20 og 21. Under forestillingen vil vagter sørge for, at publikum ikke kommer til at skubbe til udstyret. Selv et lille skub kan få billederne til at stå sløret på facaden.

Ikke alt skal afsløres om forestillingen på forhånd, men; Køge Hønen bliver den gennemgående figur og kommer på noget af en sanserejse, forklarer Nojus Sabalis.

- Den mest almindelige reaktion på vores shows er: »Wow!«. Der er så stor forskel på en bygning og en animeret bygning, at folk tænker; »kan det virkelig være rigtigt?«. Det er en illusion - magi et eller andet sted. Folk bliver simpelthen glade af det og det skaber en form for fællesskab mellem tilskuerne og mellem børn og voksne, oplever den kreative direktør.

Han forventer, at flere tusinde vil overvære forestillingen på Torvet og oplever gang på gang, at der kommer flere og flere tilskuere for hver gang, et show bliver vist. Rygtet spredes og mange vil gerne se et 3D animationsshow flere gange, fortæller han.

Aktivitetschef i Køge Handel Katja Jensen er tovholder for aktiviteterne i byrummet ved Sansernes Nat, hvor Nordea har inviteret børn til en stor tegnekonkurrence at bidrage med tegninger, hvoraf 50 vil blive udvalgt til at blive vist på bankens facade i pauserne og efter showet. Allerede fra klokken cirka 19 varmes op forskellige steder i byen til kulminationen på Torvet, hvor animationsshowet bliver vist fredag aften.

- På Kulturtorvet, på Stationspladsen, i Nørregade og i Torvebyen vil der være forskellige former for dans og gymnastikopvisning, butikkerne laver forskellige ting aktiviteter med reference til Sansernes Nat og hele vejen rundt på Torvet vil Køge Gymnastikforening stå med fakler for at skabe den rette stemning, forklarer aktivitetschefen.

Hun håber naturligvis, at den stores satsning vil give genlyd langt uden for Køge Kommunes grænser.

- Der er lagt mange spændende tanker og timer i denne aftenåbent og jeg håber derfor at folk har lyst til at komme ned i byen og få en hyggelig og sanselig aften. Mange af forretningerne arrangerer forskellige former for aktiviteter, som stimulerer sanserne, og med vores store animationsshow, som ikke er set før i Køge, tror jeg mange vil få en på opleveren. Jeg håber også at folk vil gå derfra med en særlig oplevelse, og huske på at aktiviteterne skabes af byens forretninger. Det er medlemmerne af Køge Handel som økonomisk bidrager til at vi alle får gode oplevelser til byen, og det skal vi huske at støtte op omkring ved at handle lokalt, slutter Katja Jensen

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk