19. oktober 2018
Bettina og Søren Andersen står for træningen af ?Indsatsstyrkerne? i Køge Håndbold. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Bettina og Søren Andersen står for træningen af ?Indsatsstyrkerne? i Køge Håndbold. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Håndbold: Alle børn har ret til at dyrke idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Håndbold: Alle børn har ret til at dyrke idræt
LørdagsAvisen - 07. december 2017 kl. 09:00
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Indsatsstyrkerne" er navnet på det sidste nye tiltag i Køge Håndbold. Det er et hold for børn med forskellige udviklings handicaps. Holdet blev etableret efter sommerferien og første træningsdag var den sidste torsdag i oktober måned.

"Idéen til dette hold blev skabt i foråret. Frederik Ullerup, der er børneansvarlig i Køge Håndbold, Malene Hansen, der er mor til et par af vore spillere og faktisk fostrede idéen, og jeg satte os sammen og udtænkte projektet og gik efterfølgende i gang med forberedelserne", fortæller Bettina Andersen, der sammen med sin mand, Søren Andersen, står for træningen af "Indsatsstyrkerne".

"Vi havde som nævnt første træningsdag den sidste torsdag i oktober måned. I torsdags (den 30. november, red.) havde vi den femte samling, og vi er allerede oppe på 12 spillere. Vi har ikke nogen speciel aldersgruppe. De spillere - fem drenge og syv piger vi har p.t. - er i alderen fra 8-14 år, men alle skal have lov at komme og være med", siger Bettina Andersen videre.

Holdet, der træner hver torsdag kl. 16.00 i Rishøj Idrætscenters Hal B, er som nævnt for børn der har forskellige handicaps, mentale og motoriske udfordringer og diagnoser, bl.a. autisme og muskelsvind.

"Det er børn, der også skal prøve at have glæde af at kunne gå til noget sport, være med i et fællesskab, være en del af et foreningsliv. Føle selvværd, stolthed over bl.a. at kunne komme i skole og fortælle at "jeg spiller også håndbold". Få et frirum fra hverdagens udfordringer. Vi træner de helt grundlæggende elementer i håndbold, såsom at holde på en bold, gribe, kaste, under- og overhåndsskud, kaste på mål og score et mål o.l. Og ikke mindst lægger vi vægt på, at det også hører til at man skal varme op før vi går i gang. Ligeledes trænes der i at styrke balancen og det motoriske", fortæller Bettina og Søren Andersen, der glæder sig til hver eneste torsdag hvor den lille times træning venter.

"Træningen gennemføres i en rigtig dejlig stemning med glade og ivrige børn, der udviser en enorm lyst og vilje og giver den max gas. Det er en fantastisk oplevelse at se glæden hos børnene hver eneste gang noget lykkes, ja bare se jublen og stoltheden når det lykkes at score et mål. Børnene har desuden fået hver en trøje at træne i samt klubtøj, så de virkelig føler at de er en del af håndboldklubben", fortæller Bettina Andersen.

Både Bettina og Søren Andersen har mange år bag sig i Køge Håndbold. Søren Andersen er på 8. år fysisk træner i klubben, mens Bettina i en del år var med i bestyrelsen, bl.a. to år som kasserer.

"Nu glæder vi os over at kunne varetage og videreformidle dette tilbud fra klubben. Vi træner en time hver gang, men kunne da godt bruge lidt mere tid. Men det er et af de ønsker vi tager med når vi på et tidspunkt skal evaluere de første måneder af projektet", siger Bettina Andersen.

Ønsker man at vide mere om "Indsatsstyrkerne" eller har et barn som meget gerne vil spille med, kan man kontakte enten Frederik Ullerup på tlf. 6116 6823 eller Bettina Andersen på tlf. 2085 5351 eller på holdets Facebook-side. Eller man kan møde op i Rishøj Idrætscenter, Hal B hver torsdag kl. 16.00 og få en snak om medlemskab af "Indsatsstyrkerne".

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk