6. juni 2020
Køge Kirke er blevet målt op, så man ved helt præcis, hvor mange der må være i kirkerummet. Her er det administrationschef Birgitte Møller, der er ude med metermåleren og kan konstatere, at kirkerummet er på hele 800 kvadratmeter.
gallery icon

Se billedserie

Køge Kirke er blevet målt op, så man ved helt præcis, hvor mange der må være i kirkerummet. Her er det administrationschef Birgitte Møller, der er ude med metermåleren og kan konstatere, at kirkerummet er på hele 800 kvadratmeter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirken klar til messe i coronatid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirken klar til messe i coronatid
Køge - 20. maj 2020 kl. 18:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu har kirken i Køge endelig fået grønt lys til at holde gudstjeneste igen og åbner med »en fest« i morgen, Kr. Himmelfartsdag, hvor der vil være højmesse klokken 10.

- Når vi indbyder til højmesse i morgen, så sker det efter alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger, for det skal være trygt for menigheden at komme i kirken, fortæller Birgitte Møller, administrationschef i Køge Kirke, der selv har været rundt for at måle kirken op. Der skal nemlig være fire kvadratmeter per besøgende og hvor reglen hedder én meters afstand i resten af samfundet, så er det to meters afstand i kirken - for her har man jo for vane at bryde ud i sang. Apropos sang, så er sangbøgerne kun fremme ved højtider og hver søndag, så den faste menighed kan have glæde af dem. Resten af tiden er de i »karantæne« de krævede 48 timer, så man undgår at give bakterier videre til sin næste.

Hun fortæller videre, at selvom der nu endelig er udsigt til kirkelige tjenester igen, så vil indsatsen mod coronasmitte også præge den kommende tid i kirken.

- Det betyder blandt andet også at sølvtøjet er lagt væk, så man får udleveret engangsservice ved nadveren, fortsætter hun og forklarer, at ved den kommende højmesse er højtideligheden delt mellem de tre sognepræster.

Det betyder at Louise Dixen Hansen vil tage sig af nadveren, mens Charlotte Dybdahl Winther vil stå for dagens prædiken og Signe Asbirk vil stå for de andre ritualer, der binder gudstjenesten sammen.

- Og præsterne glæder sig rigtig meget til at komme tilbage til menigheden, lover Birgitte Møller.

Køge Kirke vil snarest melde ud, hvordan man forholder sig til alle de mange andre kirkelige handlinger, der plejer at præge foråret.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk