24. september 2021
Under besøget hørte parterne om de forskellige måder at sende tv på i Kina og i Danmark. Til venstre er det vicedirektøren fra tv- og radiostationen i Kina.
gallery icon

Se billedserie

Under besøget hørte parterne om de forskellige måder at sende tv på i Kina og i Danmark. Til venstre er det vicedirektøren fra tv- og radiostationen i Kina.
Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinesisk tv mødte Køge.tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesisk tv mødte Køge.tv
Køge - 18. september 2010 kl. 06:00
Af Torben Thorsø
Køge: Verdens vel nok mindste tv-station fik fredag morgen besøg af tv-folk fra en af Kinas store statslige tv- og radiostationer med en stab på størrelse med det samlede DR.

De kinesiske mediefolk kom på besøg tidligt fredag morgen, og efter rundvisningen - der hurtigt blev overstået - var der samling rundt om et bord med fyldte kaffekander og småkager i små skåle.

Her blev der som det første delt visitkort ud til værterne. Herpå kunne man læse, at lederen af delegationen hed Jiang Dong Sheng, og at han er: "Vice Director General Of Movie and Television Broadcasting Bureau Of Sichuan Province".

Da alle formaliteterne var på plads fortalte han - gennem tolken - om de mange forskellige formater og udsendelser, som de mange medarbejdere i deres institution leverer med formålet, "at uddanne borgerne til at forstå, hvordan samfundet fungerer".

- Vi repræsenterer på mange måder det modsatte af jeres statslige medie, når det kommer til størrelsen og måden at lave tv på, forklarede Jan Petersen derefter om den måde Køge.tv fungerer på.

Han fortalte om tv-udviklingen i Danmark - fra DRs monopol til det frie mediemarked, der nu er præget af mange forskellige tv- og radiostationer, der ofte går meget tæt på og har et lokalt udgangspunkt.

- Vi arbejder helt på egen hånd og kan sende, hvad vi har lyst til. Mange mennesker er glade for de lokale nyheder, og det er min fornemmelse, at mange stoler mere på de lokale medier, end på de store nationale medier, sagde Jan Petersen. I den forbindelse forklarede han også, at de to personer bag den lille tv-station står for hele driften af virksomheden - lige fra at skaffe penge til at få deres indslag lagt på internettet.

Det hele blev omhyggeligt oversat for delegationen, og det var tydeligt, at der var respekt for den meget selvstændige måde at gå til tingene på. Under besøget blev Køge.tv også flere gange inviteret til at komme til Kina og fortælle om deres arbejde, som er meget anderledes end den måde de kinesiske medier arbejder på.
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk