17. september 2021
Ellemarken i Køge er et af de boligområder i Køge, der er omfattet af en kommunal helhedsplan.
Ellemarken i Køge er et af de boligområder i Køge, der er omfattet af en kommunal helhedsplan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinddans knækker social kode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinddans knækker social kode
Opdateret 10. december 2015 kl. 11:49
Køge - 08. december 2015 kl. 20:00
Af Torben Thorsø

Et indgående samarbejde mellem kommune og boligselskaber er en af nøglerne til at vende udviklingen i udsatte boligområder. Samarbejdet mellem kommune og boligselskaber ofte udfordrende, viser ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU), der blandt andre fremhæver Køge for at være på rette vej.

I Køge kommune, der indgår i undersøgelsen, er der taget yderligere skridt for at styrke samarbejdet mellem boligselskaber og kommunen. Her mødes parterne i uformelle fora og udveksler viden og erfaring. Der holdes oplæg for hinanden til fælles inspiration og deltagerne spiser frokost sammen med én man normalt ikke samarbejder med.

Centerchef i Center for Dansk og Integration i Køge Kommune Ulf Lolk Larsen fortæller, at løbende dialog er mantraet i samarbejdet:

- Man skal ikke stå og vente på, at den anden part gør et eller andet. Man må hele tiden opsøge sine samarbejdspartnere for at afstemme samarbejdsfeltet og afstemme forventninger. For det hele handler om kommunikation. Hele tiden. Tingene flytter sig, og problemerne flytter sig, og selv udfordringerne flytter sig. Så det vigtige er, at man hele tiden får talt sammen.

Han fortæller videre, hvordan det blandt andet har resulteret i, at en medarbejder fra den kommunale boliganvisning og boligorganisationens ejendomsadministration har fundet fælles fodslag om hjælp til udsættelsesramte borgere.

I Køge Kommune er det boligområderne Søparken, Karlemoseparken, Hastrupparken og Ellemarken der er gået sammen om en boligsocial helhedsplan, der støttes af Landsbyggefonden, boligselskaberne og Køge Kommune.

Center for Boligsocial Udvikling arbejder på at styrke de boligsociale indsatser i udsatte boligområder. Det foregår ved at indsamle viden om og måle effekten af indsatserne og på den baggrund rådgive beslutningstagere og praktikere om virkningsfulde indsatser.

Det kan man læse mere om i rapporten »Udfordringer og potentialer i kommunernes arbejde med Helhedsplaner«.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk