2. juni 2020
Foto: Sebastian Apel
gallery icon

Se billedserie

Foto: Sebastian Apel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kanon afslutning på en flot festuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanon afslutning på en flot festuge
Køge - 02. september 2018 kl. 01:24
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hybridbandet Carpark North - sådan kalder de sig selv - lukkede og slukkede for Køge Festuge efter en forrygende lørdag aften, hvor der endnu engang blev sat ny rekord for antal mennesker på Torvet.

arrow Læs også: Handicappede savner p-pladser under festugen

Der var lidt uenighed i bandet, om de tidligere har spillet i Køge, men det var i hvert fald første gang, de var med til Køge Festuge.

- Vi glæder os rigtigt meget, for vi har hørt, der er et fantastisk publikum til festugen, sagde sanger og guitarist Lau Højen.

- Og så er det et perfekt sted at afslutte vores sommertour, supplerede trommeslager Morten Thorhauge.

De to kan sammen med bassist og keyboardspiller Søren Balsner fejre 20 års jubilæum til næste år, og han har forklaringen på, hvorfor det stadig er fedt at gå på scenen som Carpark North.

- Vi prøver hele tiden på at udvikle os og musikken, og vi nægter at stå og gentage os selv på scenen, sagde Søren Balsner.

Carpark North har da også gennem alle årene været svære at sætte i bås, og det er helt bevidst.

- Vi startede jo som en mærkelig hybrid mellem Jean Michel Jarre og AC/DC, og siden har vi arbejdet med at sætte ting sammen musikalsk, som man normalt ikke umiddelbart kan, forklarede Lau Højen.

- Så vi har en større palét end så mange andre, og det er derfor, vi stadig er i gang.

Og gang i den var der, fra første takt af »Raise Your Head« blev hamret ud over Torvet ledsaget af et gigantisk lysshow, der ikke er set magen til endnu under festugen - på nær måske lige til Queen Machine.

Carpark North er et utrolig tight liveband med Morten Thorhauges trommer centralt i motorrummet, og numrene sidder lige i skabet. Ofte med væsentlig mere snert og nerve end studie-versionerne.

Det er ren gåsehud, når Søren Balsner fyrer en fræsende synth-solo af helt ude på scenekanten, eller når Lau Højen brøler »I want you« i »Shall we be Gratefull« - og ikke mindst når han pludselig synger på dansk i den utroligt smukke og meget personlige »Håb«.

Der var fra start måske ikke helt den samme party-stemning på Torvet som under Sømændene, men »Transparent and Glasslike« fik for alvor gang i fællessangen, og der blev råbt »KØØGEEE !!« så højt, at Frederik var ved at falde ned af soklen.

Torvet overgav sig betingelsesløst, og selvfølgelig skulle vi også have det aktuelle radiohit »When We Were Kids«, så festugen blev sluttet på flotteste vis med et af landets uden tvivl bedste livebands.

arrow - Vi bliver ved så længe det er sjovt
01. september 2018 kl. 22:47 Opdateret: kl. 07:30
arrow Poptøserne fik lov til at skrige
01. september 2018 kl. 20:20 Opdateret: kl. 20:20
arrow Ingen festuge uden de frivillige
01. september 2018 kl. 19:11 Opdateret: kl. 19:11
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk