3. august 2021
Tirsdag aften sendte Køge Byråd forslag til kommuneplanen 2021-2033 i ti ugers offentlig høring, og planen skitserer en lang række udviklingsplaner for nye boligområder, fremtidens placering af dagligvarebutikker, daginstitutioner, nye veje og meget andet. Foto: Kathrine Harvey
Tirsdag aften sendte Køge Byråd forslag til kommuneplanen 2021-2033 i ti ugers offentlig høring, og planen skitserer en lang række udviklingsplaner for nye boligområder, fremtidens placering af dagligvarebutikker, daginstitutioner, nye veje og meget andet. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe plan lægges frem: - Det er vores bibel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe plan lægges frem: - Det er vores bibel
Køge - 22. juni 2021 kl. 19:16
Af Anders Fallesen

Tirsdag aften sendte et enigt Køge Byråd forslaget til den store kommuneplan 2021-2033 i ti ugers høring hen over sommeren.

Her kan borgere, udviklere og alle andre interessenter dykke ned i den næsten 900 sider lange udviklingsplan for Køge Kommune, der skal sætte retningen for alt fra boligudvikling, til placering af fremtidens dagligvarebutikker, opførelse af daginstitutioner samt meget andet frem mod 2033.

Borgmester Marie Stærke (S) er særdeles begejstret for det omfattende forberedende arbejde, fortalte hun i byrådssalen.

- Kommuneplanen er vores bibel, og hvis vi eksempelvis går tilbage til 2009, stod både Køge Kyst-projektet og udviklingen af stationsområdet i kommuneplanen dengang. Så det er ikke småting. Det er Køges fremtid, vi har i hænderne, og det er dødhamrende spændende, sagde borgmesteren på byrådsmødet.

Hun nævnte blandet andet udviklingen af Sun Chemical-grunden i Ølsemagle, Hastrup Øst, Herfølge Vest samt udviklingsplaner i Borup som projekter, hun særligt hæfter sig ved.

Også Venstres Ken Kristensen er begejstret for mange perspektiver i kommuneplanen, fortalte han i byrådssalen:

- Her får vi rammerne for fremtidens udvikling inden for både infrastruktur, skoler, idræt, den grønne omstilling og meget andet, sagde han og fortsatte:

- Samtidig vil jeg gerne fremhæve, at der med kommuneplanen lægges op til at etablere en sløjfe, der skal forbinde Sydmotorvejen og Vestmotorvejen. I dag kører der rigtig meget tung trafik gennem Lellinge fra den ene motorvej til den anden, og det kan hverken borgere eller lastbilschauffører være tjent med. De skal blive på motorvejen, og vi er rigtig glade for, at det er en del af kommuneplanen, sagde Ken Kristensen.

Kommuneplanen sendes nu i høring fra fredag den 25. juni og frem til 3. september, og der ventes - foruden byvandringer i kommende boligområder - blandt andet borgermøde den 19. august.

Som noget nyt kan Køge Kommunes borgere desuden gå ind på en portal på kommunens hjemmeside, hvor man kan taste sin adresse ind og se, hvad der gælder for den pågældende ejendom i forbindelse med kommuneplanen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk