5. december 2020
Der efter alt at dømme givet for mange stemmer til menighedsrådvalget i Boholte Kirke, og det har skabt stor forvirring til aftenens valg, hvor der var flere kandidater end pladser i rådet. Foto: Jens Wollesen
Der efter alt at dømme givet for mange stemmer til menighedsrådvalget i Boholte Kirke, og det har skabt stor forvirring til aftenens valg, hvor der var flere kandidater end pladser i rådet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Af Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe menighedsråds-drama: For mange har stemt i Boholte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe menighedsråds-drama: For mange har stemt i Boholte
Køge - 15. september 2020 kl. 22:33
Af Simon de Visme

Der er dømt drama for alle pengene i Boholte Kirke til aftenens menighedsrådsvalg, hvor alt tyder på, at der er afgivet for mange stemmer.

Ifølge valgudvalget, der består af den nuværende formand og to nuværende medlemmer af rådet i Boholte Sogn, er der kommet tre stemmer for meget ind. Umiddelbart burde der kun være 55 udfyldte stemmesedler, lyder det, men nu viser det sig, at der afgivet 58 stemmer. Altså tre for meget.

arrow Læs også: Dramatisk menighedsrådsvalg er på plads: Formand står til at ryge ud

Derfor er diskussionen gået på, hvad der så skal ske. Skal man sende det nuværende resultat ind til Kirkeministeriet med en tilføjelse om, at der har været en uoverenstemmelse, eller skal der være et reelt omvalg på et senere tidspunkt?

Udfordringen er nemlig, at tre kandidater har fået lige mange stemmer, og at kun to af dem kan blive blandt de ni, som vælges til menighedsrådet i Boholte. De tre personer er dem med 8., 9. og 10. flest stemmer, og en af de tre, der er i fare for ikke at blive valgt ind, er den nuværende formand.

Efter en diskussion frem og tilbage bliver der i første omgang lagt op til, at man indsender resultatet, på trods af at der umiddlebart er en uoverenstemmelse mellem antallet af stemmer og antallet af stemmeberettigede. Man vil så notere, at der netop har været en uoverensstemmelse. Dog argumenterer den nuværende formand for, at man tager en snak med ministeriet først, inden man sender noget resultat ind.

Fovirringen er i hvert fald total efter en kaotisk aften, og hvad der sker herfra, kan kun tiden vise.

Læs meget mere i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

arrow Topscorer ved menighedsrådsvalg: - Jeg sidder ikke med foldede hænder
20. september 2020 kl. 16:19 Opdateret: kl. 11:41
arrow Provst udtrykker kæmpe glæde ovenpå spændende valgdage
20. september 2020 kl. 07:11 Opdateret: kl. 11:34
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk