12. juli 2020
Køge Kommunes egen jurist fraråder at indføre gratis juleparkering, da der er stor økonomisk risiko forbundet med at lempe i betalingsparkeringsordningen, lyder vurderingen. Foto: Jesper From
Køge Kommunes egen jurist fraråder at indføre gratis juleparkering, da der er stor økonomisk risiko forbundet med at lempe i betalingsparkeringsordningen, lyder vurderingen. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juleparkering: Partier indkalder til ekstraordinært møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juleparkering: Partier indkalder til ekstraordinært møde
Køge - 16. november 2019 kl. 12:31
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF, Konservative og Venstre i Køge er klar til at indkalde til ekstraordinært møde i Teknik- og Ejendomsudvalget med ét bestemt punkt på dagsordenen: Gratis juleparkering.

arrow Læs også: Borgmester: Omstridt parkeringslov bør ændres

Som beskrevet i DAGBLADET Køge fredag diskuteres det i øjeblikket, hvorvidt der skal indføres fire timers gratis juleparkering resten af året i hele Køge by. Diskussionen kommer på baggrund af, at udviklervirksomheden Agat Ejendomme i forrige uge gav fire timers gratis parkering i Strædets p-hus.

I Venstre er man klar til udfordre sagen og kræve gratis juleparkering, trods anbefalinger om det modsatte fra Køge Kommunes egen jurist, og partiet vil ligesom Konservative og SF drøfte sagen i næste uge med de andre partier i udvalget.

- I forhold til det juridiske og juristers anbefaling har vi det sådan i Venstre, at vi følger dansk erstatningsrets grundprincipper. Hvilket også er baggrunden for, at vi tør udfordre i sagen, forklarer byrådsmedlem Ken Kristensen (V).

Han mener, at udgangspunket i dansk erstatningsret bygger på det princip, at der som hovedregel kun kan kræves erstatning for økonomisk tab.

- Udgangspunktet er, at den skadelidte økonomisk skal stilles, som om skaden ikke var sket. Agat kan ikke påberåbe sig, at de har lidt et økonomisk tab, da de jo selv har indført fire timers gratis parkering frem til jul. Og det forhold, at kommunen »udligner« og indfører tilsvarende regler i resten af kommunen, er uden betydning, da det selvsagt heller ikke påfører Agat et økonomisk tab, siger Ken Kristensen.

Derfor vurderer han, at Køge Kommune ansvarsfrit kan etablere fire timers gratis parkering frem til jul.

arrow Partier: Vi bør købe parkeringshuset
22. november 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:51
arrow Status: Få det fulde overblik over striden om juleparkering
21. november 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 14:29
arrow Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering
21. november 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk