17. maj 2021
Der er igen rekordstor interesse for at søge om en julekurv fra Dansk Folkehjælp. Foto: Peter Andersen
Der er igen rekordstor interesse for at søge om en julekurv fra Dansk Folkehjælp. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julehjælp på flere ønskesedler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julehjælp på flere ønskesedler
Køge - 20. november 2020 kl. 16:04

Coronakrisen kradser flere steder og Dansk Folkehjælp vurderer, at det er medvirkende årsag til den store interesse for Julehjælp i år.

Det blev åbnet for ansøgninger 1. november og på nuværende tidspunkt har 126 børnefamilier allerede søgt om hjælp i Køge kommune. Det samlede tal for ansøgningerne om julehjælp i 2019 var på 148 familier.

Dansk Folkehjælp har allerede kunnet konstatere en stigning på 50 procent i årets ansøgninger om feriehjælp og frygter, at den kedelige tendens altså også vil vise sig i behovet for at få hjælp til en god jul med familien.

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller i en pressemeddelelse:

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal - også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af nyfattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er Julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt.

Det viser en undersøgelse som Dansk Folkehjælp har fået foretaget.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk