25. marts 2019
Sådan ser udsigten ud fra den nye gangbro, mod øst og det gamle boligkvarter.
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser udsigten ud fra den nye gangbro, mod øst og det gamle boligkvarter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jomfrutur på 225 meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jomfrutur på 225 meter
Køge - 22. september 2018 kl. 12:10
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er der forbindelse tværs over motorvej og jernbanespor med den nye gangbro i Køge Nord

Fredag tog DAGBLADET imod en invitation fra Banedanmark, der gjorde det muligt at gå en tur på den lange gangbro, der skal forbinde togtrafikken i Køge Nord med S-togene på den østlige side af banen.

Der er 225 meter fra den ene ende til den anden og selvom det nu er muligt at tage turen henover motorvejen til fods, så mangler der dog stadig en del arbejde før broen står helt færdig.

- Projektet har jo desværre stået stille lidt, da der var problemer med den udvendige beklædning, men det har vi fået klaret efter en god dialog med entreprenøren. Vi tog den tid, der skulle til for at finde en ordentlig løsning og nu har vi lovet hinanden, at der skal skred i projektet, fortæller Bjørn Lykke Jensen, projektleder i Banedanmark.

Alle elementer til gangbroen er nu hejst på plads og svejset sammen, så der er skabt forbindelse, og der bliver arbejdet på at færdiggøre den udvendige beklædning. Derefter venter færdiggørelsen af den indre del med blandt andet vinduer og bænke til ophold samt en skridsikker belægning.

Lidt fakta om broen fortæller, at den i alt består af seks stålelementer, som i gennemsnit er 10 meter brede, 30-40 meter lange og måler knap tre meter i højden. Samlet vil broen veje ca. 150 tons. Byggeriet blev påbegyndt i juli 2016 og Køge Nord-stationen forventes at stå klar i forbindelse med åbningen af Den nye bane København-Ringsted i sommeren 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk