15. oktober 2021
SF satte Mint og de andre knap 70 udviste børn på dagsordenen, da partiet tirsdag var til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet. Her ses SF?s gruppeformand Jacob Mark. Foto: Thomas Olsen
SF satte Mint og de andre knap 70 udviste børn på dagsordenen, da partiet tirsdag var til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet. Her ses SF?s gruppeformand Jacob Mark. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jacob Mark er særdeles optimistisk for Mint-retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Mark er særdeles optimistisk for Mint-retur
Opdateret 11. juni 2019 kl. 15:35
Køge - 11. juni 2019 kl. 14:05
Af Anders Fallesen

Nok er regeringsforhandlingerne og det konkrete indhold derfra lukket, men SF's gruppeformand, Jacob Mark, tør godt sige, at han har hørt nok til at være fortrøstningsfuld på 14-årige Mints vegne.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Det fortæller han til DAGBLADET.

SF gik således ind til forhandlingerne om et regeringsgrundlag tirsdag formiddag med et konkret ønske om at bane vejen for, at den udviste thailandske pige, Mint, hurtigst muligt skal tilbage til Danmark og have permanent opholdstilladelse.

Og det ser ganske lovende ud, fortalte han umiddelbart efter at være kommet ud fra forhandlingerne tirsdag.

- Jeg oplever, at både EL, R og S er positive omkring det, og forhandlingerne gjaldt det mest af alt om at minde om, at der sidder 70 børn og deres familier, som venter på os. Dem har vi et ansvar over for, siger Jacob Mark til DAGBLADET.

Han fortæller, at temaet rangerer højt på SF's liste over udlændingepolitiske ønsker, og at målet er, at der hurtigst muligt skal findes en løsning, så de udviste børn kan komme tilbage til Danmark.

- Socialdemokratiet sagde allerede inden valget, at de gerne vil finde en løsning, og der var ikke noget i svarene i dag, der giver mig grund til at tro, at det ikke kan lykkes. Selv de borgerlige partier har sagt, at Mint-sagen ramte skævt, så det er svært at se, hvem der skulle være imod det, siger SF'eren.

Men hvad tidshorisonten for en ny aftale er, kan han aktuelt kun gisne om.

- Realistisk set skal regeringsdannelsen landes først, og derfor er vi i hvert fald omme på den anden side af sommerferien. Jeg har talt med Frank (Thøgersen, Mints papfar, red.), og han vil jo forståeligt nok gerne have Mint hjem til skolestart i august. Det kan nok blive svært. Men vi gør alt, hvad vi kan, og selvom det er nogle trælse måneder at vente, så presser vi på for en løsning hurtigst muligt, siger Jacob Mark til DAGBLADET.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk