17. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investor-flop: Køge Park mangler 26 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investor-flop: Køge Park mangler 26 millioner
Opdateret 11. december 2015 kl. 11:02
Køge - 10. december 2015 kl. 13:43
Af Trine Møller Pedersen

Mens skæbnedagen for Køge Park nærmer sig, er der langt igen for at få de nødvendige investorer i hus. DAGBLADET Køge erfarer fra flere kilder, at der kun er sikret ni millioner kroner fra primært investorer »tæt på HB Køge«.

arrow Læs også: Køge Park: Kritikere blev enige om at være skeptiske

Dermed har Køge Kommunes konsulent på projektet, Per Bendix, i realiteten ikke fundet én eneste investor på egen hånd, og der mangler der 26 millioner kroner i kassen, som skal være fundet inden tirsdag den 15. december.

Det er nemlig den såkaldte »sudden-death« dato, idet et flertal i Køge Byråd den 27. oktober besluttede, at aktieselskabet Køge Park Sport & Event skal være dannet senest denne dag med en startkapital på mindst 35 millioner, hvis Køge Park-projektet skal fortsætte.

- De ni millioner er jo en kendsgerning, og jeg vil ikke gøre mig klog på, hvad Per Bendix herudover har rejst af kapital. Jeg ved hvilket spor, han arbejder efter, og hvad Økonomiudvalget er briefet om, ligesom der er stillet et højt kapitalkrav, som kan være svært at indfri, siger borgmester Flemming Christensen (K).

På baggrund af de nu offentliggjorte tal forventer Liberal Alliances Jeppe Lindberg »en meget klar byrådsbeslutning om at droppe projektet«.

- I lyset af at der tilsyneladende kun er skaffet så få investor-kroner, burde det her projekt være stoppet allerede i sommers eller som minimum have været til en debat i byrådet, hvor vi alle fik indsigt i, hvordan det rent faktisk gik, siger Jeppe Lindberg, der bliver bakket op af Niels Rolskov fra Enhedslisten:

- Man kan kun sige, at Køge Park i det store hele har været spild af borgernes og forvaltningens tid og ikke mindst penge. Det kan gå for langsomt med at få en plan B i gang, siger Niels Rolskov fra Enhedslisten.

SF's gruppeformand, Thomas Kielgast, er ikke enig. Han erkender, at tirsdag den 15. december er en afgørende dato, men han er ikke parat til at sparke drømmen om Køge Park til hjørne.

- Vi smider ikke tøjlerne endnu, for vi tror på Køge Park som et godt projekt for breddeidrætten, og vi er parate til at forfølge nye veje, siger han.

Mette Jorsø (V), Dora Olsen (DF) og Marie Stærke (S) afventer alle Per Bendix fremlæggelse af sine resultater tirsdag den 15. december, før de tager stilling i sagen.

- Men Socialdemokraterne ser stadig byrådets beslutning om, at selskabet skal være stiftet med en startkapital på mindst 35 millioner kroner, som gældende, understreger Marie Stærke.

Det har ikke været muligt for DAGBLADET at få en kommentar fra Køge Kommunes Køge Park-konsulent, Per Bendix.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk