28. september 2021
Selvom Køge Kyst blev frifundet i retssagen, som Agat Ejendomme havde anlagt, hvor man krævede 20,2 millioner kroner i erstatning for aftalebrud, er der ikke foreløbig udsigt til yderligere lempelser i den kommunale betalingsparkering. P-pladsen ved Irma og Fakta i Strædets parkeringshus er en central del af selve striden. Foto: Jesper From
Selvom Køge Kyst blev frifundet i retssagen, som Agat Ejendomme havde anlagt, hvor man krævede 20,2 millioner kroner i erstatning for aftalebrud, er der ikke foreløbig udsigt til yderligere lempelser i den kommunale betalingsparkering. P-pladsen ved Irma og Fakta i Strædets parkeringshus er en central del af selve striden. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen udsigt til mere gratis parkering efter frifindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ingen udsigt til mere gratis parkering efter frifindelse
Køge - 21. november 2020 kl. 13:57
Af Katrine Wied og Anders Fallesen

Der bliver ikke tale omvæltende lempelser i betalingsparkeringsordningen som følge af, at Køge Kyst nu er blevet frifundet i retssagen, der var anlagt af Agat Ejendomme.

arrow Læs også: Afdæmpet glæde efter p-frifindelse: - Store summer er på spil

Det vurderer Flemming Christensen (K), der var borgmester under udformningen af selve betalingsparkeringsordningen, og som ligeledes er blandt kommunens tre bestyrelsesmedlemmer i Køge Kyst.

Spørgsmålet fra DAGBLADET var ellers, om de handlende i byen nu kan forvente flere lempelser i betalingsparkeringen efter frifindelsen af Køge Kyst i byretten. Flemming Christensen understreger imidlertid, at sagen ankes, og at det derfor er for tidligt at drage endelige konklusioner:

- Men overordnet kan jeg sige, at vi har fået mange henvendelser om, at man enten helt kan droppe betalingsparkeringen eller indføre to timer gratis. Alle de ønsker, som har været fremsat, har vi været ret resistente over for, siger han til DAGBLADET og fortsætter:

- Vi kan ikke gøre mere end det, der allerede var besluttet i byrådet. Vi træder ind på et farligt område, hvis vi begynder at ændre i afgørende dele af den oprindelige aftale om betalingsparkeringen og risikerer derfor at stå med en sag, som vi ikke kan vinde, siger Flemming Christensen om eventuelle drastiske ændringer i ordningen.

Som eksempelvis indførelse af to eller fire timers gratis parkering.

- Samtidig har det også noget med Køge Kysts økonomi at gøre. Hvis vi lagde op til endnu flere gratis timer, ville Køge Kyst også miste indtægter i hele det område, som de administrerer, siger han og understreger, at parkeringsindtægterne er en væsentlig del af det økonomiske fundament under Køge Kyst.

S forventer ikke lempelser

Heller ikke Erik Swiatek (S), formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, forestiller sig umiddelbart, at der på den korte bane er flere lempelser på vej.

- Nej, det mener jeg ikke ligger i det her, svarer han og understreger, at man nu skal afvente sagens videre færd.

- Der er, som jeg ser det, tre ting i det; nu skal vi tale med vores jurister om den situation, der opstår, når Agat Ejendomme har valgt at anke, ligesom vi skal tale med Køge Kyst om deres stillingtagen. Dertil kommer, at Køge Kysts frifindelse ikke gør, at man automatisk bare kan indføre enten to eller fire timers gratis parkering, siger Erik Swiatek.

V vil have fire timer

Venstre har fortsat et ønske om at lempe betalingsparkeringen i bymidten yderligere, men partiet erkender, at Køge Kommune ikke kan gå videre, før Østre Landsret har afgjort ankesagen mellem Køge Kyst og Agat Ejendomme. Det forklarer partiets gruppeformand Ken Kristensen.

I har tidligere krævet yderligere lempelser af betalingsparkeringen for at hjælpe handelslivet. Kan man forestille sig, at Venstre med denne afgørelse nu vil presse på for at lempe betalingsparkeringen?

- Vi har den holdning, at vi gerne vil kigge på en mere ensrettet og fair parkeringsordning. Vi har tidligere meldt ud, at vi ønsker en ensretning af parkeringsreglerne. Der er for mange forskellige regler, der forvirrer borgerne. Vi har også sagt en time gratis parkering i hele bymidten, og vi kan på længere sigt tænke os at lave en ordning med fire timers gratis parkering, så vores handelsliv ikke skal være hæmmet af parkeringsrestriktioner, der gør, at de har det svært, siger Ken Kristensen, samtidig med, at han understreger, at Venstre afventer resultatet af ankesagen i Østre Landsret, før Køge Kommune vil kunne træffe nye skridt.

- Vores holdning har ikke ændret sig. Vi arbejder fortsat på det, men vi kan ikke komme videre, før ankesagen er overstået. Derfor trækker vi den lidt i tøjlerne. Lige nu er det et mellemværende mellem Køge Kyst og Agat Ejendomme, og det skal vi respektere, siger Ken Kristensen.

Stærkere samarbejde

Hvor vil det stille Køge Kysts økonomi, hvis kommunen lemper med yderligere gratis parkering?

- Køge Kyst har ikke nogen andel i de parkeringspladser omkring vores butikker, vores torv og på Blegdammen. Jeg tænker ikke, at det vil påvirke deres kassebeholdning nævneværdigt, siger Ken Kristensen, som dermed har en anden udlægning af dette spørgsmål end Konservatives Flemming Christensen.

Netop Flemming Christensen understreger imidlertid også, at en vigtig lære af retssagen og den juridiske tvist må være at styrke samarbejdet.

- På den anden side af retssagen må vi samarbejde tæt for at finde frem til de vilkår, som er bedst for kunderne. Agat Ejendomme har naturligvis også en interesse i at få fyldt p-huset, siger han.

arrow Sådan udviklede skandalen om betalingsparkering sig
20. november 2020 kl. 19:41 Opdateret: kl. 19:41
arrow Afgørelse i p-krig: Sådan endte sagen
20. november 2020 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:19
arrow Borgmester: Omstridt parkeringslov bør ændres
23. november 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 14:54
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk