19. oktober 2019
Mikkel Pedersen fra Boligselskabet Sjælland fremlagde projektet om Karlemosemodellen til The European Crime Prevention Award i Wien. Privatfoto
Mikkel Pedersen fra Boligselskabet Sjælland fremlagde projektet om Karlemosemodellen til The European Crime Prevention Award i Wien. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen EU-pris til Karlemosens bandeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen EU-pris til Karlemosens bandeprojekt
Køge - 08. december 2018 kl. 17:49
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev ikke Karlemosens bandeprojekt, der stak af med prisen for årets bedste kriminalpræventive projekt i Europa, da prisen torsdag blev uddelt i Wien.

Det Kriminalpræventive Råd havde ellers indstillet projektet, som Karlemoseparken udviklede til kamp mod Loyal to Familia sidste år, som Danmarks bud til prisen The European Crime Prevention Award. En pris, EU's kriminalpræventive netværk, EUCPN, uddeler hvert år. Men det blev Finland, der løb med førstepladsen efterfulgt af Ungarn som nummer to og Litauen som nummer tre.

Alligevel er idémanden bag det, der er blevet døbt Karlemosemodellen, godt tilfreds med at have været nomineret.

- Vi har oplevet, at det har været svært at kommunikere det her projekt ud til andre, som måske kunne bruge det. Derfor kommer det som en gave, at vi er blevet nomineret. Det har gjort, at der er blevet sat fokus på det. Jeg håber, at det nu bliver nemmere at rulle den her model ud andre steder. Jeg synes, at modellen er meget vigtigt, fordi det er en alternativ måde at løse det problemet med bander i et boligområde på, siger Niels Bannergaard, der er driftleder i Boligselskabet Sjælland, der administrerer Karlemoseparken.

Karlemosemodellen blev til sidste år, hvor banden Loyal to Familia oprustede voldsomt i Køge, blandt andet i Karlemoseparken, hvor narkohandel og trusler fulgte med.

I et forsøg på at dæmme op for bandens hærgen i boligområdet, udviklede Niels Bannergaard og andre medarbejdere en ugentlig situationsrapport. Modellen blev udviklet med inspiration fra den type situationsrapporter, som Niels Bannergaard som tidligere ansat i Forsvaret har arbejdet med under internationale udstationeringer.

Vinderen af konkurrencen blev det finske projekt »Forssa Approach«, der er et samarbejde mellem det finske politi og NGO'en »Community Meditation Center«. Projektet bruger mægling, når man bygger bro mellem udsatte grupper i befolkningen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk