24. september 2021
Den nu 14-årige Mint blev i oktober udvist af Danmark og måtte forlade landet sammen med sin mor, mens papfar Frank og lillebror Malick forblev i Køge. Siden udvisningen har der været stor opbakning til familien, og aktuelt er der samlet omkring 100.000 kroner ind til familien til blandt andet retshjælp. Foto: Anders Fallesen
Den nu 14-årige Mint blev i oktober udvist af Danmark og måtte forlade landet sammen med sin mor, mens papfar Frank og lillebror Malick forblev i Køge. Siden udvisningen har der været stor opbakning til familien, og aktuelt er der samlet omkring 100.000 kroner ind til familien til blandt andet retshjælp. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamling til udvist pige er eksploderet: Støtten vælter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamling til udvist pige er eksploderet: Støtten vælter ind
Køge - 27. februar 2019 kl. 14:42
Af Anders Fallesen

Mints papsøster startede søndag en ny indsamling til fordel for udviste Mint, der samme dag fyldte 14 år. Siden da er indsamlingen bare eksploderet med hele 61.650 indsamlede kroner, og samlet ligger man nu på mindst 100.000 kroner i støtte til retshjælp og advokatbistand.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Det skriver DAGBLADET.
I beskrivelsen af den nystartede indsamlingen skriver Line Thøgersen, der er datter af Mints papfar Frank, blandt andet:

- Mint plejer at være en glad og meget smilende pige, men sådan er hun ikke længere. Hun kæmper for at smile, men der er jo ikke noget at smile af. Hun er 14 år, og hun føler sig forvist fra et land! Hvordan kan man gøre det mod en teenagepige, som har problemer nok i forvejen, ligesom alle almindelige teenagere har? Hun skal også bare lige »deale« med at være forvist fra et land! Mint har klaret sig så godt i Danmark. På bare ét år har hun formået at komme i en helt almindelig 7. klasse på Hastrupskolen. (...) De (kloge) siger, at hun ikke kan integreres, men hvad er det så, hun har bevist på bare ét år?, skriver Line Thøgersen.

På blot tre døgn er der samlet hele 61.650 kroner ind via indsamlingen på sitet caremaker.dk. Dertil kommer en nu udløbet indsamling samme sted, som gav 22.700 kroner, ligesom Mints skolekammerater på Hastrupskolen i efteråret samlede 4.000 kroner ind via et loppemarked, skriver DAGBLADET.

Filmmanden Peter Aalbæk Jensen har derudover givet tilsagn om økonomisk støtte med et ukendt beløb, ligesom hans kolleger i filmselskabet Zentropa før jul kunne sende mere end 10.000 kroner af sted til familien efter et loppemarked og en auktion over effekter fra blandt andet Afdeling Q-filmene.

Alt i alt er der altså i omegnen af minimum 100.000 kroner på vej af sted til advokatbistand, dækning af udgifter til en eventuel retssag, støtte til Mints skolegang i Thailand og diverse andre fornødenheder.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk