16. oktober 2021
Mint og hendes familie får nu en økonomisk håndsrækning, efter at der er sat en indsamling i gang. Mandag forlod hun Danmark med sin mor efter at være blevet udvist af Danmark, og håbet er, at pengene fra indsamlingen blandt andet kan sikre den bedste juridiske bistand og penge til husleje. Foto: Anders Fallesen
Mint og hendes familie får nu en økonomisk håndsrækning, efter at der er sat en indsamling i gang. Mandag forlod hun Danmark med sin mor efter at være blevet udvist af Danmark, og håbet er, at pengene fra indsamlingen blandt andet kan sikre den bedste juridiske bistand og penge til husleje. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamling støtter familien efter Mints udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamling støtter familien efter Mints udvisning
Køge - 12. oktober 2018 kl. 10:55
Af Anders Fallesen

Der gik ikke længe, fra afgørelsen om 13-årige Atcharapan »Mint« Yuangyais udvisning af Danmark kom, til der blev taget handling, skriver DAGBLADET.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Jannik Rose Jakobsen, der kender familien personligt, satte sig for at gøre, hvad han kunne i den svære tid, og derfor oprettede han en indsamling på hjemmesiden caremaker.dk. I skrivende stund fredag formiddag er der samlet 11.750 kroner ind til fordel for familien.

- Der var nogle stykker, som lavede en Facebook-gruppe (Lad Mint blive i Danmark, red.), og så talte vi om at uddelegere opgaverne. Vi vil gerne støtte og hjælpe Frank i den sindssygt svære tid. Han mister jo dels indtægten fra Mints mor til huslejen, dels er der pengene til advokathjælp. Det er en økonomisk bombe under ham og familien, og vi vil gerne forsøge at give en håndsrækning, så de kan overleve, og så der er penge til en eventuel retssag, som jo kan tage op mod et års tid. Samtidig vil vi også gerne give Frank og Malick mulighed for, at de kan tage til Thailand for at besøge henholdsvis kone, papdatter og storesøster og mor, siger Jannik Rose Jakobsen til DAGBLADET.

Han roser opbakningen fra de mange, der har doneret beløb på op mod 1.000 kroner og kalder det »utrolig flot.« Målet er sat til 80.000 kroner, men hvorvidt det er det konkrete beløb, der er brug for, har han selvsagt svært ved at vurdere.

- Men overordnet kan jeg sige, at jeg håber, at mange vil gå ind og støtte sagen, ligesom jeg håber, at advokathjælpen til Frank og familien vil kunne være medvirkende til, at denne sag vil kunne danne præcedens. Der er jo desværre mange sager af denne slags, siger Jannik Rose Jakobsen til DAGBLADET.

Man kan finde indsamlingen ved at gå ind på caremaker.dk og skrive »Mint« i søgefeltet.

Foruden den aktuelle indsamling er også en indsamling af underskrifter til fordel for familien Thøgersen/Yuangyai sat i gang. Her har 2.901 personer fredag formiddag angivet deres støtte til familien.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk