12. december 2019
Nina Frahm er blevet alvorligt syg i Tyskland, og nu har familien brug for økonomisk hjælp for at få hende hentet hjem. Foto: Henrik Førby Jensen
Nina Frahm er blevet alvorligt syg i Tyskland, og nu har familien brug for økonomisk hjælp for at få hende hentet hjem. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamling: Kræftramt har brug for hjælp til at komme hjem til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamling: Kræftramt har brug for hjælp til at komme hjem til Danmark
Køge - 17. juli 2019 kl. 10:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

67-årige Nina Frahm har i en årrække levet med kræft, men hun har nægtet at overgive sig til sygdommen og startede så sent som i 2016 en lokal netværksgruppe for kræftramte i Køge.

arrow Læs også: Kræftramt kom hjem med blå blink og politieskorte

For nylig tog hun på en ferietur til Harzen i Tyskland - en tur der blev godkendt af hendes læge.

Men i Tyskland blev hun indlagt med forstoppelse, og siden gik det helt galt skriver hendes datter Naima Halse Kirkefeldt i et opslag på siden www.caremaker.dk, hvor hun har oprettet en indsamling, så hendes mor kan blive transporteret til Danmark igen.

Naima Halse Kirkefeldt skriver om forløbet:

»Nina har lungekræft og er et mirakel. Hun har valgt livet trods udfordringer med kræft gennem mange årtier.

Få dage før afrejse var Nina til scanning og efterfølgende lægesnak. Kræften var stadig indkapslet og endda blevet mindre.

Lægen skrev et lægenotat om, at det var ok at rejse til Harzen.

På ferien får Nina forstoppelse, vi søger lægehjælp og senere sendes hun på sygehuset. Da det er blevet sent overnatter hun der.

Vi forlod Nina velfungerende, motorisk og alle sanser intakt. Næste morgen bliver vi kontakte, med besked om at komme på sygehuset hurtigst muligt og det var akut. Nina er i en meget kritisk situation er beskeden.

Da vi ser hende er hun ikke kontaktbar, kan ikke se og høre os og er helt dopet. De flytter hende på en anden afdeling, der konstaterer, at hun er døende.

I chok og i sorg er vi i dialog med læger. Om hvad der er sket - de siger det er kræften og giver mere morfin.

Da de efter noget tid stopper med smertestillende, vågner Nina op og kommer op at sidde til alles overraskelse.

En overlæge kommer forbi og siger hun må på intensiv afdeling nu, da hun har fået en overdosis af morfin og er i septisk chok.

Nina har nu udviklet blodforgiftning og lungebetændelse, som er meget kritisk. Denne tilstand er desværre stadig kritisk«.

DAGBLADET har i formiddags været i kontakt med Naima Halse Kirkefeldt på en meget dårlig telefon-forbindelse, hvor hun har forklaret, at det går en lille smule fremad med hendes mor, men at familien meget gerne vil have hende til Danmark hurtigst muligt.

Men - det blå sygesikringsbevis dækker kun for selve behandlingen i Tyskland og ikke hjemtransport.

- SOS forlanger, at vi skal betale 120.000 i forskud for at få mor transporteret hjem, og det kan vi ikke, siger Naima Halse Kirkefeldt.

- Derfor håber jeg nu, at vi kan få lavet en aftale om tysk hjemtransport, som er væsentligt billigere, men også at de mange, som kender Nina, vil være med til at hjælpe hende og familien med at få hende hjem hurtigst muligt.

Læs mere på www.caremaker.dk, hvor man kan finde indsamlingen ved at søge på »nina«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk