10. juli 2020
Selv om SF er med til at indkalde til ekstraordinært møde om gratis juleparkering, er partiet ikke tilhænger af at matche Agat. Foto: Katrine Wied
Selv om SF er med til at indkalde til ekstraordinært møde om gratis juleparkering, er partiet ikke tilhænger af at matche Agat. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke flere knopskydninger: SF siger nej til gratis juleparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke flere knopskydninger: SF siger nej til gratis juleparkering
Køge - 20. november 2019 kl. 17:56
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal ikke laves flere knopskydninger på parkeringsordningen. Sådan lyder det fra SF, som ikke er tilhænger af at indføre fire timers gratis juleparkering på de kommunale pladser i Køge.

arrow Læs også: Borgmester: Omstridt parkeringslov bør ændres

SF er blandt de tre partier, som har taget initiativ til et ekstraordinært møde i Teknik- og ejendomsudvalget om juleparkering. Men partiet er ikke selv parat til at stemme for de fire gratis parkering frem til nytår, sådan som Agat har indført det i parkeringshuset for enden af Strædet.

- Jeg kommer ikke til at tale for gratis parkering nu. Vi skal ikke ligge og behandle fire timer nu, og så en anden model til januar. Vi kan lige så godt sætte os ned og beslutte, hvordan kan vi hjælpe handlen på lang sigt. Det med knopskydning. Det hjælper ikke noget som helst, siger Torben Haack, der er medlem af Teknik- og ejendomsudvalget for SF.

Han er heller ikke tilhænger af, at kommunen skal bruge de omkring 400.000 kroner, som det vil koste at give gratis parkering frem til nytår.

Appel til Christiansborg

Torben Haack mener i stedet, at Køge skal følge op på den henvendelse, som kommunen i august rettede til indenrigsminister Astrid Krag (S).

Den tidligere regering og Dansk Folkeparti indførte i foråret en lovgivning om 70 procents tilbagebetaling til staten af de penge, som kommunerne får ind på betalingsparkering. Formålet er at undgå, at kommunerne tjener styrtende på betalingsparkering og dermed opkræver en slags ekstraskat. Særligt landets største kommuner som blandt andet København og Aarhus har tjent godt på betalingsparkering. I Køge har holdningen dog altid været, at et eventuelt overskud skal bruges til drift og vedligeholdelse af de eksisterende parkeringspladser samt etablering af nye.

Løses en gang for alle

Hvis Køge bliver i stand til at beholde en større bid af parkeringskagen selv, vil der være bedre økonomi til at lade de handlende få længere tids gratis parkering, mener SF'eren.

- Det er ikke fordi, jeg ikke vil være med til at løse problemer i Køge. Jeg vil blot hellere have tiltag, som kan gavne byen én gang for alle, siger Torben Haack, som ønsker at lave en løsning sammen med Køge Handel.

Mødet i Teknik- og ejendomsudvalget finder sted torsdag morgen. Bag mødeindkaldelsen står også Venstre og Konservative.

arrow Partier: Vi bør købe parkeringshuset
22. november 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:51
arrow Status: Få det fulde overblik over striden om juleparkering
21. november 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 14:29
arrow Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering
21. november 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk