30. juli 2021
74-årige Torben Haack fra Ølsemagle sov stille ind i torsdags, og tirsdag aften blev han hyldet af sine byrådskolleger, der gav ham flotte ord med på vejen. Arkivfoto: Katrine Wied
74-årige Torben Haack fra Ølsemagle sov stille ind i torsdags, og tirsdag aften blev han hyldet af sine byrådskolleger, der gav ham flotte ord med på vejen. Arkivfoto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyldest til afdød kollega: - Det bliver mere fattigt uden dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til afdød kollega: - Det bliver mere fattigt uden dig
Køge - 23. juni 2021 kl. 05:27
Af Anders Fallesen

Der var underligt stille i bunden af den hestesko, som bordene i byrådssalen i Køge udgør, da byrådet tirsdag aften holdt sidste møde inden sommerferien.

arrow Læs også: Borgernes frontkæmper er gået bort: - Uden ham var vi endt i rendestenen

I torsdags sov byrådsmedlem Torben Haack ind efter længere tids sygdom, og den nu afdøde SF'er var tydeligvis savnet af hans kolleger. Den altid diskussionslystne, bramfrie, direkte og nysgerrige politiker var altid god for en kæk, kontant og direkte bemærkning i byrådssalen, og som en sidste hilsen fra byrådskollegerne og resten af kommunen var der lagt blomster på Torben Haacks tomme stol.

- Der mangler en mand i dag, for vi har måttet sige farvel til en kær kollega, sagde en tydelig berørt borgmester Marie Stærke ved mødets indledning, hvorefter byrådet holdt et minuts stilhed til ære for Torben Haack.

Kæmpede for den lille mand

Efter byrådet havde afsluttet mødet tog SF-gruppeformand Thomas Kielgast ordet og hyldede sin afdøde partifælle og politiske kompagnon. Han hyldede især Torben Haack for dennes konstante kamp for den »lille« mand; borgere, der følte sig uretfærdigt behandlet eller kom i klemme i systemet.

- Vi er mange, der kommer til at savne Torben, selv om han ikke var bleg for at skælde os ud, når vi efter Torbens mening havde lavet en »tåbelig« aftale. Politik i Køge er med et blevet anderledes og mere fattigt. Vi kommer til at savne dig i byrådet og i vores parti, sagde Thomas Kielgast og fortsatte:

- Han elskede håndbold, og han var indædt modstand af støj i både Køge Nord og Køge Kyst. Hvem husker ikke den sommer, hvor han stod og målte støj med borgerne på Søndre Havn, mens der blev spunset på byggepladserne. Han var desuden forkæmper for almene boliger, overenskomster, sociale klausuler, Østbanen, psykiatrien og patientsikkerhed. Og så kendte Torben vandsektorloven som få andre, og talte gerne højt og længe om den, selvom jeg ikke forstod så meget af det, sagde Thomas Kielgast med et humoristisk glimt i øjet.

Torben Haack blev valgt ind i byrådet ved kommunalvalget i 2009 og afløses nu af suppleant Inger Staahl Jensen fra Borup.

arrow Borgmesterens mindeord: Torben Haack er død
17. juni 2021 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:39
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk