20. januar 2020
12 smukke huse i Køges gamle gader blev overmalet med graffiti natten til lørdag. Foto: Katrine Wied
gallery icon

Se billedserie

12 smukke huse i Køges gamle gader blev overmalet med graffiti natten til lørdag. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husejere raser: 12 huse tilsvinet af graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husejere raser: 12 huse tilsvinet af graffiti
Opdateret 11. februar 2019 kl. 12:39
Køge - 11. februar 2019 kl. 12:32
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»BGS«, »SPK«, »Vi elsker Palle 4-0«. Hus efter hus i Nyportstræde, Kirkestræde og Lille Kirkestræde i den smukke gamle del af Køge er natten til lørdag blevet hærget af graffiti. I alt er 12 adresser blevet tilsvinet af et omfattende hærværk.

arrow Læs også: Særligt »tag« kan give fængsel i op til et år

Hærværket er både gået ud over en række private huse, bygningsfacader ved Køge Kirke og Køge Bibliotek. Alle steder har gerningsmændene skrevet diverse tekster og signaturer eller tags med sort eller hvid spraymaling.

En stor del af graffitiens tekst og bogstaver har samme ordlyd og ens udseende. Derfor efterforsker politiet sagerne som et seriehærværk.

- Det er en alvorlig sag, når det er så omfangsrigt. Det er en kæmpe udskrivning at få renset det af for de husejere, der har været udsat for det, siger pressetalsmand Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Hærværket er begået natten mellem fredag og lørdag. Politiet modtog anmeldelsen lørdag morgen klokken 08.13. Derefter kom til stedet og optog fotos af hærværket og lavede en gerningsstedsundersøgelse.

Nu vil politiet gerne i kontakt med vidner, der kan have set personer i området fredag aften og nat.

- Vi vil rigtig gerne vide det, hvis nogen har set noget. Folk behøver ikke en gang at have set, dem, der har gjort det. Andre mennesker, der har været i området kan også være interessante for os at tale med. Vi er også i gang med at finde ud af, om der er noget videoovervågning i nærheden, hvor man kan se nogle personer, der kan være interessante, siger Charlotte Tornquist.

Politiet vil også gerne høre fra folk, der finder spraydåser, der kan have været brugt til graffitien.

- Spraydåserne er også interessante, hvis nogen har fundet dem, fortsætter hun.

Hvis man finder graffitidåser, der er efterladt tæt ved stedet, anbefaler politiet, at man lader dåsen ligge og ringer til politiet, så der ikke går spor tabt.

Politiets efterforskning retter sig også mod de tags, som er blevet skrevet. Flere steder står der »Brøndby« og signaturen »BGS« er også et kendt tag for tilhængere af foldboldklubben. Den slags har politiet eksperter til at undersøge.

- Mange graffitimalere bruger grafittien som signatur til at vise, at de har været på stedet, så vi går også ind og ser på, om der kan være sammenhæng med andre tag, forklarer Charlotte Tornquist.

Hun lægger ikke skjul på, at politiet ser på sagen med alvorlige øjne og at der venter en straf, hvis gerningsmændene bliver fanget. Nøjagtig hvilken straf de risikerer, er dog svær at indkredse på forhånd. Det afhænger af regningen for afrensning af de mange huse.

- Vi skal have opgjort omfanget af skaderne og hvad det koster at udbedre. Det er 12 særskilte forhold, der skal sættes sammen, men det er en alvorlig forbrydelse. Hvis vi finder frem til personerne, vil de også blive præsenteret for erstatningskrav. Ofte kommer man op på ret store beløb i disse hærværksager, fordi der er så meget af det, fortæller Charlotte Tornquist.

Man kan kontakte politiet med oplysninger eller observationer på telefon 114.

arrow Hanne fik overmalet sit hus: Vi er alle sammen kede af det
11. februar 2019 kl. 12:21 Opdateret: kl. 12:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk