16. september 2021
Det er kommet bag på os, at denne løsning, som tidligere er forkastet i Vejdirektoratets forundersøgelse fra 2018, nu pludselig bliver bringes op igen, siger Thomas Hansen, formand for landsbylauget i Tessebølle. Foto: Katrine Wied
Det er kommet bag på os, at denne løsning, som tidligere er forkastet i Vejdirektoratets forundersøgelse fra 2018, nu pludselig bliver bringes op igen, siger Thomas Hansen, formand for landsbylauget i Tessebølle. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundredvis af borgere i protest mod vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundredvis af borgere i protest mod vej
Køge - 20. maj 2021 kl. 12:00
Af Katrine Wied

450 borgere fra Herfølgeområdet har skrevet under på en protest mod Køge Byråds overvejelser om en linjeføring for en ny statsvej fra Stevns lige syd om Herfølge.

arrow Læs også: Statsvej: Borgerforeninger er fortrøstningsfulde

Underskriftsindsamlingen blev afleveret til kommunen onsdag.

- Vi er mange borgere i lokalsamfundet i Herfølge og omegn, som er i oprør over overvejelserne i Køge byråd om at tilslutte sig Stevns Kommunes nye forslag om etablering af en ny vejforbindelse til Stevns syd for Herfølge, der rammer Holmebækvej. Det er kommet bag på os, at denne løsning, som tidligere er forkastet i Vejdirektoratets forundersøgelse fra 2018 bl.a. pga. for tæt placering på bymæssig bebyggelse og frivilligt fredede områder tilhørende Vallø, nu pludselig bliver bringes op igen, står der i protesten, som er underskrevet af formand for landsbylauget i Tessebølle, Thomas Hansen, på vegne af underskriverne.

Kulturhistorisk landskab

Borgerne er blandt andet bekymret for natur og landsbymiljø.

- Vejføringen ind over syd for Vedskølle og mødet med Holmebækvej vil ikke alene være til stor gene for borgerne i Herfølge i almindelig og borgerne i det sydlige Herfølge i særdeleshed. Den vil også ødelægge en meget stor del af det gamle og bevaringsværdige kulturhistoriske landskab i området og afskære Herfølgeborgere den lette og store naturrige og kulturhistoriske oplevelse det er at besøge den gamle og bevaringsværdige landsby Tessebølle og det rekreative område omkring Vallø storskov.

- Landsbyen Tessebølle og det rekreative område omkring gadekæret og storskoven er en attraktiv del af Herfølgeområdet og bliver brugt af mange herfølgeborgere på tur, herunder mange børnefamilier. Det kulturhistoriske landskab og landsbyens originalitet og bevaringsværdighed, vil blive fuldstændig ødelagt af forslaget fra Stevns kommune. Det vil berøre alle borgerere i Herfølge, og Køge kommune vil miste en stor del af sit bevaringsværdige kulturhistoriske landskab omkring Vallø slot, Vallø storskov, Vedskølle og Tessebølle, skriver Thomas Hansen.

Underskriverne peger også på, at der er mange institutioner i området, herunder vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, SFO og fritidsklubber.

- De har meget udeundervisning, idræt/løberuter, biologi- og zoologiundervisning med mere for Holmebækskolen, der foregår i Præsteskoven og i området omkring. Desuden er Præsteskoven en yndet fritidsområde til hulebygning og anden leg for børnene, fra især Holmebækhuse. Altså skal børnene krydse en trafikeret vej, hvor der må køres op til 80 km i timen. Derudover vil der også være store boligområder med udendørs opholds- og legeområder, som vil blive voldsomt berørt i Herfølge, står der i skrivelsen, som blandt andet bakkes op af forældrebestyrelser på lokale skoler og institutioner.

Thomas Hansen oplyser videre, at en bredere borgergruppe mod det nye forslag, er under oprettelse.

- Samlet set giver det byrådet et godt indblik i den store lokale utilfredshed, der i øjeblikket tegner sig i Herfølge og omegn over Køge kommunes nye overvejelser, skriver han.

arrow Tvist om mulig vejforbindelse: - Det er politisk manipulation
02. juli 2021 kl. 18:57 Opdateret: kl. 15:37
arrow Gruppeformand: Her skal statsvejen ikke være
30. juni 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 15:13
arrow Minister om statsvej: - Man må væbne sig med tålmodighed
30. juni 2021 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk