4. august 2021
Kommunen tager nu endnu en tur med borgerinddragelse i sagen om den mulige udvidelse af Hotel Niels Juel. Illustration: AI Arkitekter
Kommunen tager nu endnu en tur med borgerinddragelse i sagen om den mulige udvidelse af Hotel Niels Juel. Illustration: AI Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hoteludvidelse får endnu en tur i manegen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hoteludvidelse får endnu en tur i manegen
Køge - 07. marts 2021 kl. 13:54
Af Anders Fallesen

Der har været både forhøring og almindelig høringsfase på otte uger, men Køge Kommune tager nu endnu en tur med borgerinddragelse i sagen om den potentielle udvidelse af Hotel Niels Juel.

arrow Læs også: Corona spænder foreløbigt ben for hoteludvidelse

Torsdag eftermiddag behandlede Klima- og Planudvalget lokalplanforslaget, der skal tillade muligheden for udvidelsen, men i stedet for at sige ja eller nej, sendte politikerne sagen tilbage til forvaltningen.

Af den simple grund, at man gerne vil være sikker på, at alle relevante borgere kan komme til orde og give deres besyv med.

- Der har været nogle problemer med kommunikationen i forbindelse med et elektronisk borgermøde, hvor ikke alle borgere kunne være med, siger udvalgsformand Niels Rolskov (EL) og fortsætter:

- Derfor tager vi lige et ekstra møde. Sagen haster ikke, så nu sender vi den lidt bredere ud til endnu flere naboer i området, siger han.

Alle skal inkluderes

Det haster således ikke, da Hotel Niels Juel for længst har meldt ud, at en udvidelse af hotellet ikke kommer på tale lige foreløbig. Coronapandemiens greb om verdenssamfundet gør det fuldstændig uaktuelt at tænke i de baner netop nu, har hotellets direktør tidligere forklaret til avisen.

- Lokalplanforslaget blev til i en anden tid, siger Thomas Kampmann (K) om sagen og fortsætter:

- Og da vi blandt har modtaget en indsigelse fra borgere på Åhavnen, som ikke føler sig inkluderet, tager vi en turen engang til. Alle regler for høring er fulgt, og der er ikke noget at undskylde for på den måde, men da det ikke haster, og da der eksempelvis er spørgsmål til skyggeindfald, sørger vi nu for, at alle kan blive hørt og inkluderet, siger Thomas Kampmann.

Også Venstres Ken Kristensen peger på, at det er den rette vej at gå og »tager gerne endnu en tur i manegen.«

Planerne for den mulige hoteludvidelse rummer mulighed for at øge Niels Juels værelseskapacitet fra 51 til 100. Det betyder, at en tilbygning på op til 15 meters højde - 2,5 meter højere end den gældende lokalplan tillader - vil kunne blive opført.

Blandt andet byggehøjden, frygt for parkeringskaos, skyggeindfald og en række andre punkter har været fremført i de i alt ni indkomne høringssvar fra naboer og ejerforeninger i området.

arrow Mulig hoteludvidelse: Nu sættes planerne i værk
27. november 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 15:08
arrow Udvidelse sendes i høring: - Vi har brug for flere hotelsenge
08. november 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 14:56
arrow Hotel vil udvide og fordoble antallet af værelser
03. november 2020 kl. 15:02 Opdateret: kl. 12:11
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk