24. juni 2021
Hotel Niels Juel i Køge ønsker nu at udvide og fordoble antallet af værelser.
Hotel Niels Juel i Køge ønsker nu at udvide og fordoble antallet af værelser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hotel vil udvide og fordoble antallet af værelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hotel vil udvide og fordoble antallet af værelser
Køge - 03. november 2020 kl. 15:02
Af Anders Fallesen

Hotel Niels Juel i Køge ønsker at udvide og dermed fordoble antallet af hotelværelser, så det øges fra 51 til 100.

arrow Læs også: Hoteludvidelse får endnu en tur i manegen

Mangel på hotelværelser- og kapacitet i Køge har længet været en udfordring inden coronaens komme, der pludselig vendte op og ned på vilkårene i branchen.

Ikke desto mindre skal Klima- og Planudvalget torsdag kigge nærmere på lokalplanforslaget, der skal danne ramme om en mulig udvidelse af Niels Juel, og samtidig tage stilling til, om lokalplanforslaget skal i otte ugers offentlig høring.

Helt konkret skal lokalplanen kunne tillade opførelsen af en tværgående længe, som bygges til hotellet i den sydlige ende af den nuværende bygning. Mens den eksisterende bygning i dag er 12,5 meter høj, vil lokalplanforslaget derimod give mulighed for at opføre tilbygningen i 15 meters højde og 3,5 etager.

Flere nabobemærkninger

Lokalplanforslaget har hen over sommeren været igennem en såkaldt indledende høring, hvor de nærmeste naboer og interessenter har kunnet fremlægge deres bemærkninger.

Det har naboer fra i alt fem adresser i umiddelbar nærhed af Hotel Niels Juel valgt at gøre.

Bemærkningerne rummer bekymringer om særligt parkeringssituationen, byggehøjde og mulige indbliksgener. Dertil kommer, at der også er indsigelse mod en eventuel mulighed for cafe eller bar på øverste etage af tilbygningen.

Særligt den foreslåede byggehøjde på 15 meter samt parkeringssituationen og sænkelse af p-kravet møder modstand i indsigelserne fra naboer og genboer. De påpeger, at der ved julefrokoster og andre større arrangementer allerede er for mange biler i området, hvilket skaber gener på de nærliggende veje.

Omvendt peger lokalplanforslaget på, at der kun skal anlægges 0,5 parkeringsplads per værelse mod hidtil én parkeringsplads per værelse, og at reduktionen foreslås, da byrådet vurderer, at beliggenheden tæt på Køge Station vil reducere behovet for parkering.

Af sagsfremstillingen til torsdagens udvalgsmøde fremgår det desuden, at lokalplanforslaget ikke er i overensstemmelse med den gældende kommuneplan, hvorfor der ligeledes vil skulle udarbejdes et kommuneplantillæg, så centerformål ændres til erhverv i form af serviceerhverv, virksomheder indenfor serviceerhverv som hotel med tilhørende anlæg, samt offentlige formål. #Såfremt der findes et politisk flertal for at sende lokalplanforslaget i otte ugers offentlig høring, ventes det at ske efter byrådets møde senere i november.

arrow Corona spænder foreløbigt ben for hoteludvidelse
22. januar 2021 kl. 16:02 Opdateret: kl. 13:27
arrow Mulig hoteludvidelse: Nu sættes planerne i værk
27. november 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 15:08
arrow Udvidelse sendes i høring: - Vi har brug for flere hotelsenge
08. november 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 14:56
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk