19. oktober 2019
Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) undrer sig også over, at Køges forudsætninger ikke er med i kommissoriet for Ring 5-undersøgelsen. Foto: Kim Rasmussen
Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) undrer sig også over, at Køges forudsætninger ikke er med i kommissoriet for Ring 5-undersøgelsen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje-Taastrup: Opbakning til Køges kritik af Ring 5-undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje-Taastrup: Opbakning til Køges kritik af Ring 5-undersøgelse
Køge - 26. april 2019 kl. 16:12
Af StIna Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fuld forståelse fra Høje-Taastrup Kommune til Køges kritik af det kommissorium, som transportminister Ole Birk Olsen (LA) har underskrevet for forundersøgelsen til en Ring 5 Syd.

Køge Kommune stillede som klar forudsætning for at støtte forundersøgelsen, at der i knudepunktet ved Køge også vil blive analyseret alternativer til en motorvejsløsning. Men det er ifølge Køges borgmester Marie Stærke (S) ikke med i kommissoriet - og det har fået hende til at true med at trække Køges økonomiske støtte på 1,2 millioner kroner.

- Jeg er helt enig i, at det bør komme med i kommissoriet. Det er det, vi kommuner har aftalt, så det burde man kunne få styr på, lyder det fra Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), hvis kommune også er med i forundersøgelsen.

Han vil dog ikke selv gå så langt som at true med at trække støtten.

- Den del af undersøgelsen har ikke været en forudsætning for os, så der er ikke grundlag for at trække vores støtte, siger han.

Michael Ziegler er generelt godt tilfreds med det kommissorium, der ligger, for det er mere vidtgående, end der først var lagt op til, hvor flere alternativer til Ring 5 Syd bliver undersøgt.

- Jo mere, vi får undersøgt, jo bedre grundlag har vi at træffe de endelige beslutninger på, så jeg ser ingen grund til, at Køges ønske ikke også skal kunne opfyldes, siger Michael Ziegler.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk