19. september 2020
Butikken Engell Herre Ekvipering var et smukt eksempel på, hvordan man præsenterer Herretøj med stil. Billedet er fra butikken i Nørregade 7, Køge. Foto: Køge Lokalhistoriske Arkiv
gallery icon

Se billedserie

Butikken Engell Herre Ekvipering var et smukt eksempel på, hvordan man præsenterer Herretøj med stil. Billedet er fra butikken i Nørregade 7, Køge. Foto: Køge Lokalhistoriske Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Herremodens førstemand stedt til hvile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herremodens førstemand stedt til hvile
Køge - 02. marts 2019 kl. 15:38
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have klædt herrer på gennem en lille menneskealder sagde Køge i denne uge farvel til Kjeld Engell, der i mange år drev butikken Engell i Nørregade 7, Køge.

Han overlod butikken til sin datter Ann-Mari Engell, der som fjerde generation kørte butikken videre til den lukkede i 2007.

Hele eventyret med herremoden begyndte tilbage i 1891, hvor Frederik Engell åbnede den første butik i Brogade 23. Nogle år efter flyttede butikken til Nørregade 7, hvor »Engell Herre Ekvipering« åbnede i 1918.

Butikken blev siden overtaget af Gustav Engell og derefter Kjeld Engell, der drev butikken i 46 år, fra han var 26 til han var 77.

Han har selv fortalt til DAGBLADET, hvordan flere generationer kom i butikken og hvordan der i årene efter Anden Verdenskrig var knaphed på gode materialer, så mange hylder var tomme. Han fortalte også, hvordan gadebilledet skiftede i 60`erne, da moden begyndte at spille en stor rolle hos især de unge.

Den udfordring tog man gerne på sig og det lykkedes altså fire generationer af »Engell« at klæde Køges herrer godt på gennem 116 år.

Kjeld Engel var også kendt for sit store engagement i handelsstandsforeningen, hvor han selv var formand fra 1971 - 1988. Her kæmpede han blandt andet for flere aktiviteter, der kunne skabe liv i byen »for de byer, hvor det ikke sker, dør jo«, som han har formuleret det.

Den forudsigelse bygger man stadig videre på i Køge, hvor lokalerne i Nørregade stadig rummer modetøj til tiden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk