4. august 2020
Christian Mikkelsen (Mik.)
Foto: Christian Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Herfølge-virksomhed har brug for dine penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herfølge-virksomhed har brug for dine penge
Opdateret 21. december 2014 kl. 21:12
Køge - 20. december 2014 kl. 15:25
Af Trine Møller Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uanset om du gør det med hjertet eller med henblik på en rentefortjeneste på seks procent, har du nu mulighed for at være med til at finansiere et opholdssted i Vestsjælland og et autismecenter i Nordsjælland.

Virksomheden Social Care forsøger nemlig lige nu at finansiere de nye afdelinger og et virksomhedsopkøb via crowdfunding, der er et nyt fænomen, hvor almindelige mennesker udlåner penge til etablerede virksomheder.

Social Care udbyder specialtilbud og boliger til børn og unge med sociale og psykiske vanskeligheder, og virksomheden har hovedsæde i Herfølge og afdelinger i blandt andet Køge og Roskilde.

Lykkes det at rejse de 1,9 millioner kroner, vil det være første gang, at ganske almindelige mennesker finansierer så stort et beløb via en dansk crowdfundingplatform.

- I stedet for at købe et produkt eller donere sine penge til et projekt, så investerer vores brugere i andele af et lån, og på den måde får man sine penge forrentet og løfter finansieringen af lånet i fællesskab. Vi henvender os desuden til sunde, etablerede virksomheder, fordi det kræver to årsregnskaber at få den kreditvurdering, som er nødvendig for at låne, forklarer Asger Trier Bing, administrerende direktør for Lendino, som administrerer lånet.

Direktør i Social Care, Rasmus Bakke-Nielsen, forklarer, at han ser det som en nyskabelse at involvere helt almindelige mennesker i virksomhedens ambitioner.

- Det er en spændende tanke, at vores lån bliver finansieret af hundredvis af helt almindelige mennesker, som er med til at løfte vores arbejde med børn og unge, siger han og tilføjer, at han forventer, at det lykkes at komme op på rekordbeløbet:

- De fleste ser det formentlig som en spændende og fornuftig måde at investere sine penge, der jo forrentes med 6 procent. Men jeg er også sikker på, at mange vil købe andele af lånet, fordi de synes, at vores specialtilbud til børn og unge er vigtige at få udbredt til flere dele af Danmark.

Finansieringen af Social Cares crowdlending-lån på www.lendino.dk har deadline den 22. december klokken 15.18, og du kan stadig nå at være med, hvis du har overskud på kontoen. Du kan læse mere om Social Care på www.socialcare.dk.

Læs mere i DAGBLADET lørdag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk