11. december 2019
Togpassagerer fra Herfølge og Tureby skal ikke vente til 2024 med direkte tog til København. Forbindelsen etableres allerede i midten af 2021, oplyser forvaltningen nu. Foto: Jesper From
Togpassagerer fra Herfølge og Tureby skal ikke vente til 2024 med direkte tog til København. Forbindelsen etableres allerede i midten af 2021, oplyser forvaltningen nu. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Herfølge får sit københavnertog i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herfølge får sit københavnertog i 2021
Køge - 10. april 2019 kl. 10:59
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag fremgik det i DAGBLADET og på sn.dk/koege, at Herfølge og Tureby først får sin direkte togforbindelse til København fra 2024.

Oplysningen var hentet fra et Powerpoint-oplæg, der skitserede rammerne for den fremtidige togdrift, hvor Herfølge og Tureby først var tegnet på 2024-kortet, samt baseret på en snak med udvalgsformand Niels Rolskov (EL).

Der er imidlertid tale om en misforståelse, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen, som har udarbejdet Powerpoint-oplægget. I stedet for 2024 etableres forbindelsen i midten af 2021. Her er planen, at en togforbindelse fra syd hver time skal forbinde Tureby og Herfølge med København H via Køge og Køge Nord, mens der ligeledes fra midten af 2021 vil være én afgang i timen mod Roskilde på Lille Syd-banen, oplyser forvaltningen. Ligesom der naturligvis omvendt vil være én afgang i timen fra København H mod Herfølge og Tureby samt en afgang i timen fra Roskilde.

Misforståelsen bestod i, at Tureby og Herfølge i Powerpoint-præsentationen er tegnet ind som forventede stationer på banen fra 2024. Forbindelserne fremgik derimod ikke på det kort, som skitserede den forventede togdrift i 2021.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk