12. juli 2020
Der kommer foreløbig ikke livredder på Havnebadet til sommer, for flertallet i Kultur- og Idrætsudvalget lægger op til, at det må være folks eget ansvar at passe på. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Der kommer foreløbig ikke livredder på Havnebadet til sommer, for flertallet i Kultur- og Idrætsudvalget lægger op til, at det må være folks eget ansvar at passe på. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnedukkert på eget ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnedukkert på eget ansvar
Opdateret 28. maj 2020 kl. 13:41
Køge - 28. maj 2020 kl. 06:08
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Havnebadet ved Køge Marina er blevet et populært badested, men badegæsterne skal ikke regne med at der til sommer vil være en livredder på bassinkanten, hvis der er brug for hjælp.

Mandag aften tog Kultur- og Idrætsudvalget stilling til et forslag om at se på mulighederne for at få en livredder i sommermånederne, men sagen endte med, at havnebadet foreløbig ikke bliver bemandet.

- Det blev til den klassiske diskussion om det personlige ansvar og enden blev altså, at det må være folks eget ansvar at passe på og at man må gå ud fra, at folk kan svømme, når de hopper i bassinet, siger udvalgsformand Anders ladegaard Bork (DF).

Det var et flertal på fem udvalgsmedlemmer mod to, der altså endte med at afgøre diskussionen.

Forslaget om at diskutere en bemanding med professionelle livreddere var kommet fra udvalgsmedlem Ken Kristensen (V), der havde lagt op til diskussionen på baggrund af en formodning om at en »hjemmesommer« med mange danskere i sommerlandet vil lægge et øget pres på brugen af Havnebadet. Dermed kan der også være godt brug for en livredder på stedet, lyder argumentet.

Han er skuffet over flertallets holdning og kalder det for en tåbelig beslutning, som han ikke forstår:

- Vi har oven i købet snakket om, at vi frygter et øget pres på marinaen til sommer og »Ungdommens Sommer«, vi lige har sat penge af til, får også base dernede. Så jeg forstår ikke holdningen, men man kunne også fornemme, at det hos nogle var en principbeslutning og det kan man jo ikke argumentere i mod.

Ken Kristensen fortæller videre, at det i hans optik heller ikke giver mening at vende tommelen nedad, når man endda i øjeblikket har ledige livreddere fra det lukkede Køge Svømmeland, der kan bidrage med deres kernekompetence.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk