19. juni 2021
Det vil kræve næsten en fordobling af det nuværende årlige budgetbeløb på 8,5 millioner kroner, hvis ikke kommunens vejkapital skal forringes. Foto: Thomas Olsen
Det vil kræve næsten en fordobling af det nuværende årlige budgetbeløb på 8,5 millioner kroner, hvis ikke kommunens vejkapital skal forringes. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haves: Nedslidte veje. Ønskes: Flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Haves: Nedslidte veje. Ønskes: Flere penge
Køge - 11. maj 2021 kl. 14:28
Af Anders Fallesen

Listen over ønsker til forbedret belægning på kommunen veje og stier er nærmest så lang, at man taber pusten. Kigger man alene på listen over planlagte belægningsarbejder her i 2021, rummer den da også hele 46 vejstrækninger, mens ni cykelstier har udsigt til at få et løft.

Generelt er det heller ikke for meget at sige, at Køge Kommune halser efter, når det kommer til at afsætte flere penge til belægning, fortæller Erik Swiatek (S). Han er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, som netop har gransket listen over forestående belægningsarbejder.

- Vi ligger afgjort i underkanten af, hvor vi bør ligge, hvis vi bare skal sørge for, at det samlede vejnet af kørebaner og cykelstier holdes ved lige. Der er masser af steder, der kunne trænge til ny belægning, og når vi nu godkender årets prioritetsliste, er det også med en erkendelse af, at der helt sikkert er flere steder, der har brug for et løft. Det bør derfor prioriteres i budgetforhandlingerne, at der afsættes flere penge til at få løftet kommunens vejkapital, siger Erik Swiatek.

Venstres Søren Brask er helt enig:

- Uanset hvad vi gør med de nuværende midler, der er afsat, kommer vi ikke til at højne vejnettets standard. Det er nærmest tværtimod. Generelt er vores veje i rigtig skidt forfatning, og det betyder, at der er brug for at prioritere det i budgettet, siger han.

Bør fordoble beløbet

De udvalgte strækninger vælges af forvaltningen på baggrund af vejens skadespoint, en visuel gennemgang af vejens tilstand samt trafikbelastningen.

Forvaltningen oplyser desuden, at der også tages hensyn til den geografiske placering »ved, at der udføres større arealer, således at levetiden bliver så ens som mulig. Dette er med til at optimere den fremtidige vedligeholdelse.«

Blandt de udpegede strækninger til belægningsarbejderne her i 2021 finder man blandt andet Ringvejen mellem Ølbyvej og Ringstedsvej, mens også Ringstedvej mellem Bjæverskov og Slimminge er på. Det er samme er Hovedgaden i Borup, lange stræk på Vordingborgvej samt altså mange andre vej- og cykelstistrækninger.

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen vil det desuden være nødvendigt at afsætte 16 millioner kroner årligt alene til asfalt, mod de nuværende 8,5 millioner kroner, såfremt kommunens vejkapital ikke skal forringes.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk