19. september 2019
Alicia Johansen kan ikke parkere på Kulturtorvet, fordi p-pladserne til handicappede er spærret af en stor bus. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Alicia Johansen kan ikke parkere på Kulturtorvet, fordi p-pladserne til handicappede er spærret af en stor bus. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappede savner p-pladser under festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappede savner p-pladser under festugen
Køge - 03. september 2018 kl. 15:57
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange handicappede dropper Køge Festuge, for i den uge, hvor musikken spiller på Torvet, er det nærmest umuligt at finde en handicap-parkeringsplads i midtbyen.

arrow Læs også: Kanon afslutning på en flot festuge

Det fortalte Alicia Johansen, da hun mod slutningen af festugen talte med DAGLADET. Her påpegede hun, at for eksempel alle pladserne på Torvet er sløjfet - uden skilte, der anviser, hvor man så kan parkere sin handicapbil.

- Så er der et par pladser på Kulturtorvet og Bag Haverne, men der holder der en stor bus, og der er opsat et festtelt, så de kan heller ikke bruges, siger hun og fortsætter:

- Jeg har gjort opmærksom på det i flere år, og hverken kommunen eller festugen kan være det bekendt. Især ikke når de bryster sig af, at festugen er en fest for alle.

Hun er også frustreret over, at man hos Køge Kommune »tager lidt let« på problemet.

- Da jeg ved middagstid (fredag, red.) ringede til parkeringsafdelingen, var svaret, at jeg bare kunne parkere ulovligt, for parkeringsvagterne var gået hjem, fortæller hun.

Hun bemærker desuden, at på den korte tid det tog at ringe til kommunen, er skiltene med handicap-parkering på Kulturtorvet blevet dækket til med sorte affaldssække.

- Køge Kommune har i forvejen ikke for mange handicappladser, og de gamle brosten gør det svært at komme rundt, siger Alicia Johansen, der blandt andet lider af knogleskørhed og hypermobile led.

Forud for festugens begyndelse blev Teknik- og Ejendomsudvalget i august orienteret om kommunens rolle i afholdelsen af festugen.

Heraf fremgår det blandt andet, at »handicapparkeringspladser vil blive etableret i »en lomme« på parkeringspladsen »Blegdammen Øst«, ligesom kommunen orienterer om, at informationerne vil blive annonceret i lokalaviserne og på kommunens hjemmeside.

Alligevel er det ikke lykkedes Alicia Johansen og andre handicappede at finde pladserne.

Hos Køge Festuge henviser man til Køge Kommune, men det er mandag ikke lykkedes at få en uddybende kommentar til sagen fra kommunens parkeringskontor.

arrow - Vi bliver ved så længe det er sjovt
01. september 2018 kl. 22:47 Opdateret: kl. 07:30
arrow Poptøserne fik lov til at skrige
01. september 2018 kl. 20:20 Opdateret: kl. 20:20
arrow Ingen festuge uden de frivillige
01. september 2018 kl. 19:11 Opdateret: kl. 19:11

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk