31. marts 2020
En høj kant i handicapindgangen på Sjællands Universitetssygehus i Køge forhindrer kørestole i at bruge indgangen. Foto: Katrine Wied
En høj kant i handicapindgangen på Sjællands Universitetssygehus i Køge forhindrer kørestole i at bruge indgangen. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicapindgang på sygehuset er ikke for kørestolsbrugere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicapindgang på sygehuset er ikke for kørestolsbrugere
Køge - 27. april 2017 kl. 13:48
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I slutningen af marts indviede Sjællands Universitetshospital i Køge den nye indgang. Men sidder man i kørestol, er indgangen noget af en udfordring.

Det måtte Eigil Rasmussen fra Lille Skensved sande, da han skulle et tur på sygehuset. Nu retter hospitalet på indgangen, skriver DAGBLADET Køge.

Eigil Rasmussen sidder i kørestol og skal derfor benytte handicapindgangen. Men hans kone, der ledsagede ham, kunne ikke få kørestolen op over en tre-fire centimeter høj kant i døren.

- Jeg er kørestolsbruger og skulle på Køge Sygehus, men det er svært at komme ind af den nye indgang, fordi der er sådan en høj kant på handicapindgangen. Det virker helt forkert i mine øjne, siger Eigil Rasmussen.

Han og hans kone måtte derfor stå foran handicapindgangen til sygehuset og vente på, at der kom en forbi, som kunne hjælpe dem.

- Min kone kører mig. Den her kørestol skulle lænes bagover for, at vi kunne komme ind og ud, men det kunne hun ikke, så der var en herre, der måtte hjælpe hende. Kanten er så høj, at man kan ikke bare kan køre med kørestolen ud over den Det er vi slet ikke vant til fra den gamle indgang, fortæller Eigil Rasmussen.

På Sjællands Universitetshospital i Køge er man godt klar over, at der er et problem med handicapindgangen. Byggeledelsen har derfor bedt entreprenøren, der har lavet den nye indgang, om at få rettet kanten.

- Desværre er der ofte nogle mangler, når man får afleveret et byggeri. Vi har fået melding fra byggeledelsen, at den udvendige side nu er lavet, men den indvendige mangler endnu. Så vi er i gang, siger projektchef på Sjællands Universitetshospital, Lene Stevnhoved.

Hun fortæller, at man allerede opdagede fejlen, da indgangen blev afleveret.

- Det er en af de mangler, vi har konstateret ved afleveringen. Det er en irriterende fejl, som ikke er blevet udført efter forskriften. Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man ikke kan komme ind på et hospital i kørestol, siger Lene Stevnshoved.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk