17. april 2021
Fra venstre mod højre ved tirsdagens seance, hvor Ladies Circle Køge overrakte 9.000 kroner til Indsatsstyrkerne: Formand Sarah Driberg og sekretær Trine Bønsdorff fra Ladies Circle Køge, borgmester Marie Stærke (S), formand for Køge Håndbold Frederik Ullerup, trænere for indsatsstyrkerne Søren og Bettina samt medlem af Handicaprådet og Køge Byråd, Lissie Kirk (S). Foto: Køge Håndbold
Fra venstre mod højre ved tirsdagens seance, hvor Ladies Circle Køge overrakte 9.000 kroner til Indsatsstyrkerne: Formand Sarah Driberg og sekretær Trine Bønsdorff fra Ladies Circle Køge, borgmester Marie Stærke (S), formand for Køge Håndbold Frederik Ullerup, trænere for indsatsstyrkerne Søren og Bettina samt medlem af Handicaprådet og Køge Byråd, Lissie Kirk (S). Foto: Køge Håndbold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårdføre håndboldspillere får en udstrakt hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårdføre håndboldspillere får en udstrakt hånd
Køge - 07. april 2021 kl. 18:02
Af Anders Fallesen

Ud fra devisen om, at alle hører til et sted, og at alle har ret til at dyrke sport og være en del af foreningslivet, prøver man i »Indsatsstyrkerne« i Køge Håndbold at sikre gode rammer om børn og unge med udviklingshandicaps hverdag.

Og det arbejde bemærkes fra flere sider, der gerne i vil bakke det gode initiativ op.

Det eksemplificerede sig senest tirsdag eftermiddag ved Asgård Skole, hvor netværket »Ladies Circle Køge« overrakte Indsatsstyrkerne 9.000 kroner. Det sker som led i Ladies Circles landsdækkende, velgørende fokus på Lykkeliga, der betegnes Danmarks »skæveste liga og har til formål at udbrede kendskabet til borgere med udviklingshandicaps hverdag.

Indsatsstyrkerne deltager selv i Lykkeliga, og er ovenud taknemmelige for, at Ladies Circle ønsker at støtte dem økonomisk, fortæller Bettina Andersen. Sammen med sin mand, Søren, står hun for håndboldtræningen af Indsatsstyrkerne.

- Støtten giver os en større grad af frihed i forhold til at kunne deltage i flere arrangementer under Lykkeliga-paraplyen, siger Bettina Andersen og fortsætter:

- Samtidig gør det, at vi kan købe både spiller- og træningstøj til vores spillere. Vi opfordrer dem da også til at tage tøjet på i skole, så man kan se, at de er en del af foreningslivet og hører til et sted. For det giver helt klart selvtillid, siger Bettina Andersen.

Altid plads til flere

Aktuelt er ni spillere i alderen 8-24 år tilknyttet Indsatsstyrkerne. Men der er plads til flere, og Indsatsstyrkerne har ikke længere noget loft for aldersgrænsen.

Spillerne har hver især forskellige udfordringer i livet, hvad enten det er en diagnose, Downs syndrom, autisme eller noget helt fjerde. Og Bettina Andersen ser gerne, at endnu flere børn og unge med udviklingshandicap får mulighed for at blive en del af et idrætsfællesskab.

- Jeg tror, at der sidder rigtig mange børn og forældre derude, der måske ikke tør række ud, fordi man ikke helt ved, hvad det er. Det kan også være svært for mange forældre at erkende, at ens barn har nogle udfordringer. Og i betragtning af, at Køge er en stor kommune, forstår jeg ikke, at der ikke er flere med på vores hold. Der er desværre mange børn, der ikke føler, at de passer ind nogen steder, og dem vil vi rigtig gerne have med, siger Bettina Andersen.

Tilbage i december modtog Bettina og Søren Andersen desuden Køge Kommunes handicappris som anerkendelse for deres arbejde med Indsatsstyrkerne. De ønsker at bruge opmærksomheden til noget positivt, fortæller Bettina.

- Det er altså med til at slå vores navn fast og til at profilere Indsatsstyrkerne. Forhåbentlig kan det gøre, at vi kan ud til endnu flere, siger Bettina Andersen, der nu håber, at coronapandemien snart slipper sit greb, så Indsatsstyrkerne får styrkede rammer til at dyrke deres idrætsfællesskab sammen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk