21. januar 2019
Jens Madsen på vej ned ad den del af Bjergvej, hvor trafikanterne generes voldsomt af de store træer, der rager langt ud over vejbanen. Foto: Lars Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jens Madsen på vej ned ad den del af Bjergvej, hvor trafikanterne generes voldsomt af de store træer, der rager langt ud over vejbanen. Foto: Lars Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård kritik af kommunens manglende beskæring af vejtræer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård kritik af kommunens manglende beskæring af vejtræer
Køge - 19. juli 2018 kl. 16:05
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvis de her træer stod på en privat grund, så havde kommunen for længst sendt om brev om, at de skal beskæres omgående, og ellers kommer vi og gør det for din regning.

- Men nu er det kommunens egen vej, og så betyder det åbenbart ingenting, at træerne rager så langt ind over vejen, at det jævnligt skaber farlige situationer for trafikanterne.

Jens Madsen er vred.
Han er ejer af Bjergvej Auto på Bjergvej i Herfølge, og han er vred på kommunen.

- Vi er en række beboere herude, der er trætte af, at træerne ikke bliver beskåret, fordi det er farligt at køre på vejen - specielt på strækningen hen mod viadukten ved stadion, siger han.

- I det første sving, når man kommer kørende her fra mit værksted, er man for eksempel nødt til at trække nærmest midt ud på vejen for at undgå grenene, og så skal der helt ikke komme en modkørende.

- Jeg får jo også jævnlig leverancer med større lastbiler og for kun et par uger siden, kørte en af dem ind i en stor gren, der røg ned og var lige ved at ramme en cyklist, der kørte bagved lastbilen, fortæller Jens Madsen.

Han har derfor flere gange henvendt sig til kommunen og bedt dem gøre noget ved problemet, men hidtil uden held.

- Jeg får bare at vide, at det er mig, der er noget i vejen med, siger han.

- Og at der ikke er nogen problemer herude på Bjergvej.

- Men det er da tydeligt for enhver, at de træer står alt for langt inde over vejen, mener Jens Madsen.

Og der er da også markant forskel på, hvor tæt bevoksningen i de private haver, der ligger langs strækningen, er på vejen, og så de træer og den bevoksning, som kommunen har ansvaret for.

Grene og buske rækker flere steder mellem en halv og en hel meter ind over vejbanen, og det er helt umuligt at holde sig ude i siden af vejen, hvis man er cyklist.

Bjergvej er selvfølgelig ikke den mest trafikerede vej i Køge Kommune, men der er ingen tvivl om, at bevoksningen og træerne vil kunne medføre farlige situationer, specielt på grund af de forholdsvis mange store lastbiler, der også benytter strækningen.

Efter besøget hos Jens Madsen på Bjergvej i går formiddag tog DAGBLADET kontakt til ETK for at få en kommentar, og herfra lød det, at man lige vllle undersøge sagen nærmere.

Det resulterede så helt konkret i, at Jens Madsen fik endnu et besøg i går eftermiddag - nemlig af folk fra ETK.

De kunne godt se, at han havde ret i sin kritik, og den seneste melding er derfor, at ETK nu sender folk til Bjergvej for at beskære træerne inden for de næste 10 dage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk