21. november 2017
Dansk rekord 4x100 fri. Fra venstre Linda Lund Tietze, Sabrina Wielsøe, Mathilde Pryds Jensen og Helle Hartmann
gallery icon

Se billedserie

Dansk rekord 4x100 fri. Fra venstre Linda Lund Tietze, Sabrina Wielsøe, Mathilde Pryds Jensen og Helle Hartmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guld til ti svømmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guld til ti svømmere
Køge - 20. marts 2017 kl. 14:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge svømmeklub leverede en kæmpe præstation til DM for masters. Ti af Køge klubbens masters svømmere var i weekenden til DM for masters i Birkerød svømmehal. Stævnet er bredt favnende med svømmere fra 24 til 73 år gamle og foregik i tre afsnit over både lørdag og søndag. For Køge Svømmeklubs vedkommende var det en kæmpe succes, alle svømmere uden undtagelse kom hjem fra stævnet med minimum én guldmedalje om halsen.

Stævnet var rigt repræsenteret fra den danske tidligere top elite i dansk svømning og der blev svømmet tider som var i den absolutte elite. Der blev sat et hav af danske, nordiske, europæiske og en enkelt verdensrekord. På det område holdt Køge svømmerne sig ikke tilbage: Der blev sat ikke mindre end tre danske og nordiske rekorder, hvoraf to kom via holdkapper og en individuel.

Linda Lund Tietze stod for den individuelle danske og nordiske rekord i 200 rygcrawl, i tiden 2.26,01, hvilket var hele tre sekunder under den eksisterende nordiske rekord.

De øvrige to danske og nordiske rekorder blev sat i 4 x 100 fri for damer og 4 x 100 fri mix som er to damer og to herrer. I det først nævnte var der aldrig meget tvivl om at rekorden stod for fald, de fire hurtige piger skulle blot bestemme sig for hvor meget de ville rykke den gamle rekord som lød på 4.33,59. Rekorden blev rykket hele 23 sekunder til en sluttid på 4.09,71, hvilket er helt enestående. 4 x 100 fri mix var en hel anden sag,

Køge svømmerne stod overfor en noget skarpere rekord og en stærk modstander fra Sigma Nordsjælland med et par topnavne på holdkortet. Det var en højintens affære, der på forhånd tegnede meget tæt. Køge Svømmerne kom fra start af et godt stykke bagud, da Sigma sendte deres stærkeste kort i vandet fra start. Jacob Olsen og Mads Larsen gjorde dog deres ypperste for at holde Sigma indenfor rækkevidde, så det var op til Mathilde Jensen og Linda Lund at indhente forspringet. Mathilde Jensen gjorde sit til at mindske forspringet ved at sætte personlig rekord som masters og hentede ikke mindre end fem sekunder på sin direkte modstander, derefter var det Linda Lunds opgave at hente det sidste ind og sikre sejren, men med 25 meter tilbage var Køge stadig bagud. En kanon afslutning gjorde dog, at forspringet blev hentet og Køge vandt med 0,3 sekunder. Dermed afsluttede Køge Svømmeklub stævnet i stil, med guld dansk og nordisk rekord.

- Efter at have overtaget trænerposten i januar har det været en fornøjelse at følge svømmernes motivation for stadig og blive bedre. Vi favner bredt og alle med forskellige ambitionsniveauer, men fælles for alle er en fantastisk vilje og lyst til at arbejde på at forbedre sig. Vi ser nu frem imod Nordiske mesterskaber i september hvor yderligere danske og nordiske rekorder står for fald, udtaler klubchef Jan Hansen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk