14. august 2020
Ved indvielsen af byhaven fik borgmester Marie Stærke også lov til at plante en tilføjelse til haven. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Ved indvielsen af byhaven fik borgmester Marie Stærke også lov til at plante en tilføjelse til haven. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn top på p-huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn top på p-huset
Køge - 25. august 2018 kl. 12:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På toppen af byens nye parkeringshus er der nu åbnet for nyttehaver, hvor grøntsager og andet kan spire

arrow Læs også: Byrum på taget: Grønne åndehuller i førstesals højde

Fredag eftermiddag bød Køge Kommune udenfor til de nye taghaver på toppen af det nye P-hus, som er en del af handelsgaden Strædet.

Her er tyve individuelle højbede som alle Køge-borgere kan skrive sig op til at låne og derefter dyrke alt fra gulerødder til kruspersille.

Det giver ikke bare velsmag på bordet, men også velvære i livet, pointerede borgmester Marie Stærke (S), da hun indviede haverne fredag eftermiddag:

- Det grønne binder folk sammen og øger vores livskvalitet. Haverne her er tænkt som fælles byrum, hvor man kan mødes på tværs af relationer og baggrunde.

P-haven er anlagt som en del af hele den byudvikling Køge Kyst er i gang med og her har det grønne element hele tiden været en bærende grundtanke i byggeriet, understregede hun:

- Det gælder blandt andet de grønne tage som er et væsentlig element i vores byudvikling, her er noget at mødes i og mødes om, fortsatte hun med henvisning til, at udover P-haven er der også etableret tre andre offentlige taghaver langs Strædet.

På toppen af P-huset er der etableret tyve højbede og ti inspirationsbede, der altid vil være fyldt med spændende spiselige planter og urter, der kan inspirere borgere til nye måder at dyrke økologiske planter på.

arrow Fremtidens grøntsager bliver i jorden
13. september 2018 kl. 18:00 Opdateret: kl. 14:10
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk