6. marts 2021
De fire golfvogne fra Køge Golfklub er en velkommen service for mange af de ældre borgere, der bliver vaccineret i Herfølge Hallen i disse dage. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De fire golfvogne fra Køge Golfklub er en velkommen service for mange af de ældre borgere, der bliver vaccineret i Herfølge Hallen i disse dage. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golftransport til coronavaccinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golftransport til coronavaccinen
Opdateret 23. februar 2021 kl. 15:12
Køge - 23. februar 2021 kl. 15:08
Af Henrik Førby Jensen

Forventningens iver var tydelig ved det nyoprettede vaccinecenter i Herfølge Hallen i formiddags.

Allerede tyve minutter før det officielle åbningstidspunkt indfandt et ældre ægtepar sig som de første og snart fulgte andre borgere i en lind strøm - nogle til fods, mens andre lod Falckfolkene transportere sig i en af de fire golfvogne, som Køge Golfklub har stillet til rådighed for centret efter forespørgsel fra Region Sjælland.

- Vi synes, pandemien er en samfundsopgave at løse og stiller vognene til rådighed, så længe der er brug for dem. Det er en stor hjælp for mange af de ældre, at de kan blive transporteret de 200 meter hen til centret, og regionen regner med, at golfvognene gør, at man kan vaccinere op mod dobbelt så mange, fortæller golfmanager i Køge Golfklub, Jens Torp.

På parkeringspladsen tager runner Dinna Guldborg og hendes kollega Mads Gylann venligt imod borgerne. De oplever, at muligheden for transport bliver taget rigtig godt imod de ældre, som skal vaccineres.

- De bliver meget glade, når de opdager, at de slipper for den lange gåtur, og at de kan bestille en golfvogn, når de skal tilbage til deres biler, fortæller Dinna Guldborg.

En forløsning

En af de borgere, der klarer gåturen selv er den 68-årige Bjarne Olsen. Han er bosat tæt på Vordingborg og har set frem til det lille prik med stor forventning.

- Det har jeg gået og glædet mig til. Jeg har både sclerose, astma og sukkersyge - det er nok derfor, jeg er blevet indkaldt. Når jeg har fået vaccinerne, kan jeg igen gå ud og handle - det er min hustru, der gør det, siger Bjarne Olsen.

Han har ingen betænkeligheder ved at modtage vaccinerne i ind af de små bokse i Herfølge Hallen og tager hele seancen med ophøjet ro.

Efterfølgende får han sig et glas saft i venteområdet og glæder sig til at vende hjem til en lidt mere normal hverdag.

- Det var jo en slags forløsning. Det kunne kun gå for langsomt, konstaterer han.

Kompliceret hjemmeside

Også 84-årige Erik Rasmussen fra Ringsted så frem til at blive vaccineret - hans eneste udfordring var af rent teknisk karakter.

- Jeg lytter efter sundhedsmyndighederne, der siger, at man bør blive vaccineret. Man bør sikre sig så godt som muligt, men sundhedsstyrelsens hjemmeside var lidt kompliceret. Det tog en time og ti minutter. Jeg var inde på siden to gange, og så fandt jeg et afbud. Min kone kunne først få en tid på fredag i Næstved, fortalte han.

2000 vaccineret

I alt har Falck oprettet seks centre i Region Sjælland - udover centret i Herfølge er de placeret i Næstved, Holbæk, Roskilde, Guldborgsund og Slagelse. I Herfølge vil den maksimale kapacitet cirka 2500 vacciner på én dag, fortæller centerleder fra Falck, Flemming Petersen.

Han anslår, at cirka 2000 er blevet vaccineret i hallen efter den første uge.

- Min største frygt er, at der ikke kommer tilstrækkeligt med vacciner til landet. Det er en kæmpe glæde for mig at se et vaccineret ægtepar gå herfra. Det er en kæmpe lykke, konstaterer centerlederen.

Stor tak til golfklubben

Han glæder sig over velviljen fra Køge Golfklub og understreger, at golfvognene giver et væsentligt bidrag til centrets arbejde.

- Nogle af de her borgere, kan simpelthen ikke gå det stykke vej. De står og puster på halvvejen. Vi har reageret på kommentarer om, at der var langt at gå. Golfvognene giver gladere borgere og et bedre flow, konstaterer Flemming Petersen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk