14. april 2021
Fra på mandag vil der igen være mulighed for at besøge det lokale byggemarked.  Der er dog en række krav om butikkernes størrelse og afstandskrav, der først skal falde helt på plads. Arkivfoto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Fra på mandag vil der igen være mulighed for at besøge det lokale byggemarked. Der er dog en række krav om butikkernes størrelse og afstandskrav, der først skal falde helt på plads. Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gør-det-selv folket kan komme i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør-det-selv folket kan komme i gang
Køge - 26. februar 2021 kl. 15:08
Af Torben Thorsø

Stolper, skruer og slagkraftigt værktøj vil igen blive langet direkte over disken til private, når flere af Køges byggemarkeder genåbner for salget til amatører med hænderne skruet godt på.

De seneste mange uger har der kun været åbent for professionelle, men med den delvise genåbning fra mandag den 1. marts kan hobbyfolket altså også komme forbi og købe stort ind til forårets projekter i haven, på huset eller kolonihaven.

Onsdag meldte regeringen ud, at detailhandlen kunne genåbne, dog med »skærpede kvadratmeterkrav«, hvad der i praksis betyder, at de enkelte butikker skal have fokus på, hvor mange, der må være indenfor ad gangen.

Der er endnu ikke kommet konkrete krav, butikkerne kan forholde sig til, men hvis regeringen vælger at følge anbefalingerne fra Den Faglige Referencegruppe, som de i vid udstrækning har gjort hidtil, så vil følgende krav være gældende ved genåbningen:

Udvalgsvarebutikker op til 2000 kvadratmeter genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav på 10 kvadratmeter per kunde i butikken (tidligere fire kvadratmeter per kunde).

For butikker mellem 2000 og 4.999 kvadratmeter foreslås et arealkrav på 20 kvadratmeter per kunde (tidligere 10 kvadratmeter).

For butikker over 5000 kvadratmeter er der så igen en yderligere skærpelse, der betyder, at de forholdsmæssigt må have færre kunder inde af gangen, end de mindre butikker. Her er anbefalingerne nemlig, at besøg skal ske via tidsbestilling og at hver kunde skal have ikke mindre end 250 kvadratmeter at boltre sig på.

De specifikke og gældende krav til byggemarkederne fra på mandag er dog endnu ikke meldt ud fra politisk side.

DAGBLADET har været i kontakt med flere af byens byggemarkeder, som fortæller, at de glæder sig til at byde kunderne indenfor igen - under sikre forhold og med blandt andet håndsprit, mundbind og afstandskrav klar.

Flere giver dog også udtryk for, at de forventede »skærpede kvadratmeterkrav« har en uheldig effekt i forhold til de steder, der falder udenfor og derfor ikke må åbne igen på mandag.

På den baggrund er der heller ikke nogen, der har lyst til at sige noget direkte til DAGBLADET, da man gerne vil genåbne til forholdsvis normale forhold, men samtidig altså har sympati med de steder, hvor man stadig skal holde lukket for de private kunder.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk