18. september 2021
I weekenden fik tre udenlandske gæster et ufrivilligt langt ophold i museumshaven hos Køge Museum. Foto: Thomas Olsen
I weekenden fik tre udenlandske gæster et ufrivilligt langt ophold i museumshaven hos Køge Museum. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glemte gæster i museumshaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glemte gæster i museumshaven
Køge - 26. juli 2021 kl. 15:48
Af Torben Thorsø

Landest museet vil meget gerne have deres gæster til at blive lidt længere - men tre udenlandske gæster fik måske lidt rigelig tid, da de havde forvildet sig ind i haven ved Køge Museum.

Her var porten nemlig blevet låst efter dem, så de ikke kunne komme ud igen.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at lørdag eftermiddag klokken klokken 16.11 havde tre udenlandske museumsgæster kontaktet alarmcentralen via 112, hvorefter en patrulje kørte til stedet og kunne se, at museet lukkede kl. 15.00. Patruljen fik lokaliseret de tre museumsgæster, som opholdt sig i museets gårdhave. Det lykkedes politiet at finde frem til en medarbejder med nøgle, så de tre kvindelige og sydamerikanske museumsgæster i god behold kunne lukkes ud klokken cirka 17.30.

Det burde ikke kunne ske, at gæster på den måde bliver »glemt« i museumshaven, siger Sabina Trabjerg fra Østjyllands Museum, som Køge Museum er en del af:

- Når vi lukker museet i Køge, så sker der altid en grundig gennemgang af både faciliteterne og haven. Vi har en hel procedure, hvor vi sikrer, at dørene er låst og at der ikke er blevet glemt nogen. Her kigger vi blandt andet også grundigt i det opstillede legeskib i museumshaven, så ingen børn bliver overset.

Det gjorde man også lørdag, hvor museet som nævnt altså lukker klokken 15.

Her var der altspå i følge museumsmedarbejderen ingen tilbage i haven og hun fortæller, at gæsterne måske kan have forvildet sig ind ad bagvajen fra handelsgaden Strædet.

Køge Kommune, der ligger lige op ad museet, har nemlig en port til gården og kommunens medarbejdere går først hjem senere på eftermiddagen.

- Den port åbner og lukker automatisk, så vi tror, at gæsterne uforvarende er kommet til at gå den vej ind i museumshaven og så er der desværre blevet lukket efter dem, siger Sabina Trabjerg.

Hun glæder sig over, at hele historien endte lykkeligt og at gæsterne kom ud igen efter besøget i museumshaven.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk