9. marts 2021
Pubejer Henrik Ibsen er en af initiativtagerne og sponsorerne til etableringen af flydebroer i Køges inderhavn. Foto: Kenn Thomsen
Pubejer Henrik Ibsen er en af initiativtagerne og sponsorerne til etableringen af flydebroer i Køges inderhavn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad pubejer ser frem til flydebroer: - Nu skal kommunen bare i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad pubejer ser frem til flydebroer: - Nu skal kommunen bare i gang
Køge - 23. januar 2021 kl. 13:00
Af Henrik Førby Jensen

Tanker og planer om at etablere Køges »lille Nyhavn« med flydebroer til lystsejlere i »Slipset« har været undervejs i nogle år og er et stort ønske ikke mindst blandt havnens restauratører, der håber, at et aktivt sejlerliv kan bidrage til mere liv og dermed også flere gæster i inderhavnen.

Der har dog hidtil manglet finansiering til projektet, der er budgetteret til at koste cirka halvanden million kroner, hvoraf Køge Kommune bidrager med en halv million kroner. Den resterende million kroner har erhvervsfonden Connect Køge nu sagt god for at garantere, så arbejdet kan komme i gang.

En af sponsorerne er pubejer Henrik Ibsen, der håber, at flydebroerne kan indvies i april næste år.

- Påskelørdag ville da være en perfekt dag til det. Vi glæder os helt vildt til de flydebroer. Connect Køge har hjulpet os helt fantastisk - nu er det bare op til Køge Kommune at komme i gang, påpeger Henrik Ibsen.

Nu er det op til politikerne i Køge Byråd at tage sagen videre, ligesom Køge Kommune skal have Kystdirektoratets godkendelse af projektet, hvis projektet skal blive til virkelighed.

Henrik Ibsen går allerede med tanker om, hvordan indvielsen af bådebroerne kan gøres på en festlig måde i samarbejde med sine kolleger på havnen. Endnu vil han dog ikke afsløre, hvad han mere konkret barsler med.

- Men det er helt sikkert, at vi restauratører vil være klar med en stor indvielsesfest for Køges borgere, marinefolk og sejlere.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk